Moordenaar Graciëla krijgt tien jaar cel en tbs

05-03-2019 Nieuws Redactie/Vlaardingen24


SCHIEDAM - Tien jaar cel en tbs, dat is de uitspraak in de zaak tegen Gilroy de J. (33). De Schiedammer krijgt deze straf voor de moord op zijn 21-jarige ex-vriendin Graciëla Gomes Rodrigues.

Het Openbaar Ministerie had veertien gevangenisstraf en tbs geëist. De rechtbank acht tbs noodzakelijk omdat de J. kampt met verschillende psychische problemen. Hierdoor bestaat er een groot risico op herhaling.

In de vroege ochtend van vrijdag 22 september 2017 werd het levenloze lichaam van een vrouw aangetroffen in natuurgebied de Krabbeplas in Vlaardingen. Het bleek de 21-jarige Graciëla Gomes Rodrigues te zijn, een jonge vrouw die nog haar hele leven voor zich had.

Zij werd sinds het verbreken van hun relatie lastig gevallen door haar ex. Hij kon het feit dat zij een nieuwe relatie had, niet verkroppen. De vrouw heeft dit met haar leven moeten bekopen. Zij is met zestien messteken om het leven gebracht en daarna achtergelaten in een sloot. In de uren voorafgaand aan haar dood heeft de vrouw twaalf SOS-berichten verzonden, waaruit bleek dat ze zich in een levensbedreigende situatie bevond. Uit de geluidsfragmenten die zijn meegestuurd met de noodberichten komt duidelijk naar voren dat het slachtoffer bang was.

In deze zaak is veel onderzoek gedaan, zowel technisch onderzoek alsook de inzet van opsporingsprogramma’s zoals Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht. Op die manier is de hulp van het publiek ingeroepen om zodoende getuigen te spreken in deze zaak. Dat is gelukt, met als resultaat dat de verdachte in juli vorig jaar bekend heeft dat hij de vrouw om het leven heeft gebracht.


Gerelateerd