Categorieën

Service

Nieuw straatteam in Oost

Nieuw straatteam in Oost
Nieuws

Nieuw straatteam in Oost

  • Redactie
  • 27-09-2021
  • Nieuws
Nieuw straatteam in Oost

Gisteren hield het straatteam een kennismakingsmiddag voor alle bewoners tussen de Lange Singelstraat en de Halleystraat; foto: Oost Pact Door


SCHIEDAM - Oost is weer een straatteam rijker.

Bewoners van een deel van de Rotterdamsedijk gaan zich samen inzetten voor een schone, veilige en gezellige straat. De eerste stap was een grote opschoonactie, waarbij de bewoners zwerfafval prikten en onkruid verwijderden en de wijkboa alle weesfietsen afvoerde. Eén van de bewoners adopteerde de ondergrondse restafvalcontainer en helpt bewoners die geen afvalpasje hebben of niet weten waar en hoe ze hun afval moeten aanbieden. Ook is een WhatsAppgroep opgericht waarin buren elkaar kunnen waarschuwen bij verdachte situaties. Gisteren hield het straatteam een kennismakingsmiddag voor alle bewoners tussen de Lange Singelstraat en de Halleystraat. 

Er zijn al tientallen Schiedamse straatteams actief. Samen fleuren ze hun straat op met hangende bakken, organiseren ze kinderactiviteiten, zetten hun eigen Facebookpagina op of een Whatsapp-alert om elkaar snel te informeren bij verdachte situaties. De gemeente geeft bewoners die hun eigen straatteam willen oprichten vijfhonderd euro subsidie per jaar. Hiermee kunnen Schiedammers allerlei activiteiten organiseren met hun buren.