Nog tienduizend euro nodig voor De Walvisch

10-11-2022 Nieuws Advertorial

Er wordt tienduizend euro gevraagd met de crowdfunding-actie; foto: De Hollandsche Molen


SCHIEDAM - Museummolen De Walvisch staat stil omdat de molenroeden zijn afgekeurd. Om deze te vervangen, is geld nodig. Om precies te zijn tienduizend euro. Daarom is een crowdfunding-actie opgezet.

Bij specialistisch onderzoek bleek dat de roeden van molen De Walvisch moesten worden afgekeurd. Draaien is niet meer mogelijk. Stichting De Schiedamse Molens gebruikt deze tegenslag als kans om molen De Walvisch nog beter te maken. Regenwaterdoorslag is bij stenen molens altijd een probleem, volgens de stichting. Dat is ook het geval bij molen De Walvisch en erg onhandig als je beneden een molenwinkel hebt en daarboven een museumgedeelte. Een deel van de buitenromp zal daarom worden ingesmeerd met milieuvriendelijke bijenwas. Dit maakt een einde aan de vochtproblemen.

Er wordt tienduizend euro gevraagd met de crowdfunding-actie. Het totale project voor molen De Walvisch met nieuwe wieken en rompbehandeling met bijenwas kost 134.716 euro. Stichting De Schiedamse Molens heeft al een groot deel van het benodigde bedrag bij elkaar kunnen brengen door subsidies van de Provincie Zuid-Holland, en onder meer het Molenfonds, het De Groot Fonds, Fonds Schiedam Vlaardingen. Die tienduizend euro ontbreekt nog.

Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date