Seniorenwelzijn rectificeert persbericht: 'Toch uitkijken!'

11-07-2019 Nieuws Kor Kegel

Het zijn twee colporteurs van hetgaatomu.nl die op het Bachplein actief zijn

SCHIEDAM – Stichting Seniorenwelzijn heeft eind van de middag haar persbericht van gisteren gerectificeerd. Het is niet stellig waar dat er iemand bij de bewoners van het Bachplein aanbelt die zich uitgeeft van Seniorenwelzijn te wezen, al kan dat bij bewoners wel zo zijn overgekomen. Het blijkt volgens secretaresse Ans Ouweneel te gaan om twee colporteurs van de firma hetgaatomu.nl

“Ze gaan zeer dominant te werk en doen dat vooral bij kwetsbare ouderen. Ze verkopen onder andere alarmsystemen. Ze laten de mensen direct een contract tekenen en vragen hierbij ook om een rekeningnummer”, zegt Ans Ouweneel.  

Zij adviseert: “Mocht iemand overhaast getekend hebben en daar spijt van hebben gekregen, men mag wettelijk binnen veertien dagen – zonder opgaaf van redenen – een (bij colportage) aan de deur getekend contract weer ontbinden.”  

De wijkagent in Schiedam-Groenoord is ook op de hoogte. “De politie krijgt vaker dit soort meldingen, maar zij kan hier helaas vrij weinig in betekenen. De heren vertegenwoordigen een bedrijf en kunnen zich legitimeren. Ze hebben wellicht niet specifiek Seniorenwelzijn genoemd, al kwam dit kennelijk bij sommige bewoners wel zo over. Er is wel een aantekening gemaakt door de wijkagent.”  

Seniorenwelzijn was door bewoners van het Bachplein gewaarschuwd dat er een oplichter actief was, die zich uitgaf van Seniorenwelzijn te zijn zonder een badge te kunnen laten zien. Een bewoonster was daar heel stellig over. In het persbericht stond dat het mogelijk niet alleen het Bachplein betrof. 
Het gaat dus niet om oplichting of frauduleuze handelingen, maar Seniorenwelzijn heeft wel de indruk dat de colporteurs intimiderend of althans overrompelend en dominant te werk gaan. Het blijft toch uitkijken geblazen!  

Als er al iemand van Seniorenwelzijn zou aanbellen, wordt dit in een brief aangekondigd. Iedere betrokken bewoner weet dan dus van tevoren of Seniorenwelzijn bezig is met een peiling in de wijk. Bovendien zal de enquêteur zich kunnen legitimeren met een badge van Seniorenwelzijn.