Weinig ziekteverzuim in Schiedamse zorgcentra

15-03-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Het ziekteverzuim in de Schiedamse en Vlaardingse zorgcentra van de Frankelandgroep is prettig laag. De zorggroep, met het Jacobs Gasthuis, Harg-Spaland, Vaartland, Schiewaegh en Frankeland als huizen, heeft voor het derde jaar op rij een top drie notering in de Vernet Health Ranking behaald.

Die ranglijst zet de prestaties van zorgorganisaties op een rijtje waar het gaat om ziekteverzuim. De Frankelandgroep komt over 2015 tot een verzuim van 3,33% en een rapportcijfer van 9,6. Dat levert een derde plaats op de lijst op.

Met het lage verzuim steekt de groep zorgcentra uit boven het regionale en landelijk gemiddelde. Regionaal is sprake van een ziekteverzuim van 5,97% en de branche heeft een gemiddelde van 6,06%. Ook met de gemiddelde verzuimduur van 16,3 ziektedagen scoort de Frankelandgroep goed ten opzichte van het regionaal gemiddelde van 23,2 dagen en het gemiddelde van de branche dat uitkomt op 24,4 dagen.

Eén maar...: in 2014 mocht de groep zich nog nummer één op de lijst noemen. In 2013 stonden ze zorgcentra op de derde stek.

 

Gerelateerd