Witwassen 4000 euro in opbergvak auto

26-06-2019 Nieuws Redactie

Foto: Politie


SCHIEDAM/ROTTERDAM - Gisteren is in de Spaanse Polder een actie door o.a. politie en Belastingdienst gehouden tegen de ondermijnende criminaliteit. In totaal werden 42 voertuigen gecontroleerd. Achterstallige boetes werden geïncasseerd voor een bedrag van bijna 15.000 euro. 

Ook hielden agenten een man aan met een bedrag van 4000 euro aan contanten in het opbergvak van zijn auto. Toen agenten vroegen hoe hij aan dat geld kwam, had hij daar geen verklaring voor. De man is aangehouden voor witwassen en zijn auto is in beslag genomen.

Tijdens de acties schreven ze ook verschillende bekeuringen uit: voor niet handsfree bellen, voor het niet dragen van een autogordel, voor rijden door rood en voor rijden met een verlopen APK.

Een bestuurder reed in een zeer prijzige auto. Dat hij een uitkering ontving, konden de medewerkers van de Belastingdienst niet rijmen, dus werd deze per direct stop gezet.

De politie in een toelichting: "De Spaanse Polder is een bedrijventerrein met uitstekende verbindingen naar diverse richtingen. In het verleden hebben er zich enige bedrijven gevestigd die het met allerlei regels minder nauw nemen, dan wel ondermijnende activiteiten ontplooien. Meerdere bedrijven, zoals bijvoorbeeld garages, zijn al gesloten, zowel door justitiële autoriteiten als gemeentelijke. Sinds enige jaren werken politie, openbaar ministerie, de belastingdienst, de Douane, de gemeente en het bedrijfsleven samen om de illegale en criminele activiteiten aan te pakken. Zo zijn diverse malafide bedrijven gesloten, crimineel vermogen in beslag genomen, boetes opgelegd en wordt het bedrijventerrein aantrekkelijk gemaakt maken voor nieuwe bedrijvigheid."