Ondernemersklimaat Schiedam weer ietsje hoger gewaardeerd

09-02-2018 Politiek Kor Kegel

Het bedrijfsleven ziet heel lichte vooruitgang

SCHIEDAM – De waardering in het bedrijfsleven voor het lokale ondernemersklimaat neemt langzaam toe. Bedrijven, instellingen en ZZP’ers geven gemiddeld het rapportcijfer 6,3. In 2016 was dat 6,1 en in 2015 was het een 5,8. De vooruitgang is niet spectaculair, maar volgens het college van B & W is het een belangrijke uitkomst dat de waardering voor het ondernemersklimaat ‘voor de tweede keer op rij’ is gestegen.

Het college schrijft de gemeenteraad: “De nabijheid van onder- en toeleveranciers wordt dit jaar onveranderd hoog gewaardeerd en de waardering van alle overige aspecten is gestegen. Hoewel dus ook de beschikbaarheid van gekwalificeerd personeel hoger wordt gewaardeerd, hebben in 2017 meer bedrijven moeite om personeel te vinden met het juiste opleidingsniveau.”

De gemeente gebruikt de uitkomsten om het ondernemersklimaat verder te verbeteren. Daarnaast levert het onderzoek scores voor verschillende prestatie-indicatoren in de jaarstukken, waarmee de gemeente verantwoording aflegt over de resultaten van het economisch beleid.