Dulfer, Keemink of Duarte Schiedams sporter?

03-12-2018 Sport Redactie

Dulfer scoort zaterdag tegen Hongarije op het EK


SCHIEDAM - Kelly Dulfer, momenteel voor het Nederlands handbalteam actief op het EK in Frankrijk kan haar titel als Schiedams sport van het jaar verdedigen. Samen met Wessel Keemink, international in die andere balteamsport volleybal, en Deroy Duarte, middenvelder van Sparta, is zij kandidaat voor het winnen van de titel 'Schiedams sporter van het jaar 2018'.

Dulfer won vorig jaar - toen samen met collega-handbalinternational Jasmina Jankovic - de titel. De handbalsters wonnen in 2017 brons op het wereldkampioenschap. Keemink is uitgegroeid tot basisspeler van het Nederlands volleybalteam en won op het WK verdienstelijk van Frankrijk en Brazilië, voor zijn team sneuvelde in de tweede rond. Duarte is met zijn negentien jaar een vaste verschijning in het eerste van Sparta, waar hij regelmatig scoort.

Eerder wonnen Nouchka Fontijn en Britt Eerland de titel.

Naar de titel Sportploeg van het jaar 2018 dingen de voetballers van SVV, en de herenteams van HC Schiedam en SV&HV Schiedam. Als talenten zijn in de running Chasity Grant (voetbal), Noa Liauw-A-Fong (tennis) en Juna Prinssen (boksen).

De winnaars in de drie categoirieën worden gekozen door het publiek: ieder die wil kan vanaf donderdag tot en met 19 december stemmen op zijn of haar favorieten, via de website I: www.lekkerbezigschiedam.nl. Het oordeel van het publiek wordt gekoppeld aan dat van de jury - met vertegenwoordigers van de lokale sportpers en de sportwereld.

De sportprijzen worden uitgereikt tijdens een feestelijke avond op vrijdag 25 januari, in de kantine van sportpark Willem-Alexander. Alle sportliefhebbers zijn welkom om de uitreiking bij te wonen. Op de avond wordt ook de 'bijzondere prestatie van het jaar 2018' bekendgemaakt.Gerelateerd