G-hockeyers naar tweede plaats met gouden randje

11-02-2019 Sport Redactie

Foto: Robert Heinst


DELFT - Het g-team van HC Schiedam was dit weekend van de partij op het GGGGGroot Zaalhockeytoernooi van de Delftse club Hudito.

Vorig jaar ging het Schiedamse team er met de tweede prijs vandoor en die prestatie wilden zij dit jaar zeker evenaren. Na een extra goede training afgelopen vrijdag, waar ook de yell nog even extra werd geoefend, stonden de g-hockeyers gisteren dan ook te popelen om te beginnen. “Wij zijn HCS, je hoeft ons niet te testen, want wij zijn de besten!” klonk het luidkeels door de Delftse zaal.

Voor kleine Lotte, Ruben, Evy en Teske was dit het eerste toernooi dus extra spannend. Maar gelukkig konden Floor, Bart, grote Lotte, Eva en Renzo uit eigen ervaring vertellen hoe het allemaal gaat op zo’n toernooi. Het wedstrijdverslag van HCS vertelt hoe de 'G’ers' sterk van start gingen en veel doelpunten wisten te scoren. "Voorin was het Floor die over rechts vele kansen creëerde, achterin kon Bart de ballen keihard uitnemen en inspelen naar grote Lotte en kleine Lotte. Beide Lotte’s gingen er dan vliegensvlug vandoor met de bal. Ruben kan keigoed verdedigen, net als Evy. Zonder deze twee zouden we allemaal doelpunten om onze oren gekregen hebben. Teske en Eva kunnen ook goed ballen afpakken en weten precies hoe ze moeten vrijlopen. En Renzo bleek niet alleen goed in scoren, maar ook een hartstikke goede keeper!" Coaches Shaquille, Jessica en Max stonden te glunderen van trots. "En alle papa’s, mama’s, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s die waren komen kijken kregen bijna pijn in hun handen van al het klappen."

Het was volgens de hockeyers 'een superleuke dag' afgesloten met wederom een tweede prijs. De beker werd in ontvangst genomen, vergezeld van een medaille. "Ruben merkte terecht op dat we ondanks de tweede prijs, toch een gouden medaille hadden gekregen en zo kreeg de zilveren prijs zelfs een gouden randje!"
Gerelateerd