Heren Scyedam wennen aan winnen

13-10-2019 Sport Advertentie


TAFELTENNIS - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Scyedam boekte gisteren de tweede overwinning in de najaarscompetitie. Tegen US uit Amsterdam werd het op het oog een eenvoudige winstpartij: 8-2. Achter die duidelijke cijfers ging echter heel wat bloed, zweet en een enkele traan schuil. Thomas Baart en Nermin Smajic wonnen hun drie enkelspelen, Jeroen Bastiaansen deed daar met twee overwinningen weinig voor onder.

In de openingswedstrijd had Jeroen Bastiaansen de nodige moeite met Pieter Danes, maar verder dan twee verloren games liet Bastiaansen het niet komen. Nermin Smajic liet het tegen Dylan Kret ook op een vijfde game aankomen, daarin trok hij uiteindelijk aan het langste eind. Thomas Baart kwam tegen Tycho Dekkers op een 2-0 voorsprong in games, maar wist zijn eerste matchpoint op 10-9 in de derde game niet te verzilveren. In de vierde game trok hij echter alsnog de partij naar zich toe. Het dubbelspel ging behoorlijk gelijk op, maar US wist driemaal met minimaal verschil een game te winnen en daarmee het eerste tegenpunt te scoren. Nermin Smajic won de eerste twee games van Pieter Danes. Hij liet het echter weer op een vijfde game aankomen, waarin hij met 7‑0 voorkwam, maar het zich daarna erg moeilijk maakte. Na een 10-6 voorsprong kwam ook Danes nog op matchpoint. Met drie punten op rij maakte Smajic aan die illusie een eind. Daarmee kwam de stand bij de pauze op 4-1.

Na de onderbreking wist Jeroen Bastiaansen het Tycho Dekkers alleen in de derde game lastig te maken, verder dan een gamepoint kwam hij echter niet. Thomas Baart en Dylan Kret deden in vier games niets voor elkaar onder. In de beslissende vijfde game kwam Baart het eerst op matchpoint en het tweede wist hij te verzilveren. De thuisclub liep verder uit door regelmatige overwinningen van Nermin Smajic op Tycho Dekkers en Thomas Baart op Pieter Danes. In de afsluitende wedstrijd zette Jeroen Bastiaansen regelmatig veel druk op Dylan Kret. De partij ging gelijk op, maar in de beslissende vijfde game liep Bastiaansen uit naar 10-4 en wist de partij binnen te slepen. Met deze overwinning kwam de 8-2 eindstand op het scorebord. Martijn van der Heide kwam zaterdag niet in actie.Gerelateerd