Lot Excelsior'20 en Hermes DVS volgende week zeker

06-08-2017 Sport Redactie

CRICKET - Excelsior´20 is nog één zege verwijderd van prolongatie van de landstitel in het cricket. Het doek lijkt te gaan vallen voor het cricketteam van Hermes DVS. 

Excelsior'20 won in de vijftiende speelronde in de Topklasse de uitwedstrijd tegen Punjab CCR. Punjab kwam tot 191 all out. Het werd nog even spannend, maar uiteindelijk had Excelsior´20 na 46 van de vijftig overs de klus geklaard met 192 runs voor het verlies van vijf wickets.

Concurrent VRA won ook zijn wedstrijd, thuis tegen Dosti United. Met nog drie wedstrijden blijft het gat tussen beide clubs daardoor zes punten. Excelsior´20 kan komende zondag, thuis tegen HCC, de titel officieel in Schiedam houden.

Hermes DVS is en blijft hekkensluiter. Thuis tegen HBS kon de ploeg niet de laatste strohalm pakken. HBS kwam in Schiedam tot tweehonder runs. Hermes DVS bleef steken op 184 runs. Concurrent VOC uit Rotterdam won wel zijn wedstrijd; het team was thuis te sterk voor ACC. Hierdoor is het verschil tussen beide, met nog drie wedstrijden te gaan, opgelopen tot zes punten. Als Hermes DVS komende zondag de uitwedstrijd tegen Punjab CCR verliest, is de degradatie uit de Topklasse een feit.

Gerelateerd