Chic en glamour

14-11-2018 Uit ROMY'S RUMOER


ROMY'S RUMOER – De uitnodiging was 'chic & glamour'. Nu, dan is de komst van Romy al bijna verzekerd. Vorige week schoof zij aan bij het vrouwendiner in kookstudio Annabel.

“Ik zag op Facebook een leuke uitnodiging voor 'alleen dames' en het thema sprak mij heel erg aan. De organisatie was in handen van Sandra Westein (Saar). Zij organiseert dit diner nu sinds 2016 voor de vierde keer, met elke keer een ander thema.
Wij werden verwelkomd in een prachtige locatie, door Sandra. We begonnen daarna met een champagneworkshop en proeverij van witte en rosé-champagne. De uitleg werd gegeven door Lou Borrani van wijnhuis Culinair. Hij vertelde veel over champagnes, zo veel dat ik het niet allemaal kan navertellen. Maar de champagne smaakte heel erg goed en wij hadden het erg naar ons zin en ons glas werd elke keer weer gevuld.

Na de proeverij namen we plaats aan de mooi gedekte tafel. Het zesgangendiner werd verzorgd door gastvrouw Annabel Janssen en haar team en Lou schonk de wijnen erbij die bij elke gerecht pasten. Wij hebben heerlijk gegeten; vissoep, truffel risotto met kabeljauwfilet, spoom met een cava erbij geschonken. Als hoofdgerecht supermalse ossenhaas met een jus van mosterd en de wijn kwam uit het zuiden van Italië.
Als nagerecht chocoladesouffle met citroenijs gemaakt met karnemelk en een heerlijk kaasplankje en een kopje koffie na afloop. Mijn buik was heel goed en voldaan gevuld.

Ik was in het gezelschap van hele leuke vrouwen, bijvoorbeeld Carmine, Alwine en Regina. We hebben veel gepraat over van alles en nog wat. Ik vroeg aan Sandra hoe zij ertoe gekomen is om dit te organiseren. “Ik ben een verbinder”, zo stelde zij, een organisator. Ik organiseer vooral zakelijke evenementen, zoals een netwerkborrel, workshops maar ook diners.” In februari komend jaar gaat zij voor de tweede maal het gentlemensdiner organiseren. Jammer dat ik er niet bij mag zijn...

Sandra zei dat ze het zo mooi vindt om te zien hoe de gasten met elkaar in gesprek raken. En dat was ook zo: er waren vijftien vrouwen en drie van hen kende ik uit Schiedam en de andere dames kwamen uit Rotterdam, Vlaardingen en Barendrecht. Zelf heb ik heel veel dames voor het eerst ontmoet, met leuke en hele fijne gesprekken als gevolg. En ook veel lachen.

De aanwezige dames waren echte powervrouwen. Sandra verwoordde dit met: “Elke vrouw heeft power in zich, iedereen heeft kracht op haar en zijn eigen manier.” Ik zelf heb jaren getwijfeld of ik wel een echte powervrouw was, durfde nooit alleen ergens op af te stappen, was er te verlegen voor. Maar daar heb ik de laatste jaren geen moeite meer mee.

Helaas was de avond heel snel voorbij en ik was nog lang niet uitgepraat. Na afloop kregen wij nog een leuke goodiebag mee naar huis, waar onder meer een persoonlijk cadeau van Saar in zat.

Dus dames: geef je op voor het volgende diner, georganiseerd door Sandra en ontmoet ook leuke andere vrouwen die gezellig van kletsen, lachen en vooral van lekker eten en heerlijke wijnen houden."

Bekijk de foto's
Gerelateerd