Categorieën

Service

Nolet op schema met overname Bols

Nolet op schema met overname Bols
Bedrijven nieuws

Nolet op schema met overname Bols

  • Redactie
  • 17-11-2023
  • Bedrijven nieuws
Nolet op schema met overname Bols

Huub van Doorne en Carel Nolet proosten op de voorgenomen overname; foto: Nolet


SCHIEDAM - Lucas Bols en Nolet liggen op koers met de overname van de eerste door de laatste. "We zijn tevreden met de voortgang van het voorgenomen overnamebod op ons bedrijf", aldus bestuursvoorzitter Huub van Doorne van de Amsterdamse drankenproducent.

Nolet deed begin oktober een bod van achttien euro per stuk op de uitstaande aandelen Bols. Beide bedrijven gaan er nog steeds vanuit dat het bod in het eerste halfjaar van 2024 kan worden afgerond. Van Doorne deed zijn uitspraak bij de presentatie van de resultaten van Lucas Bols tot 30 september.

De distillateur heeft in het afgelopen jaar de omzet licht zien dalen, van 56,3 miljoen naar 55,7 miljoen euro op jaarbasis. De verkopen door distributeurs daalden met 1 procent, hetgeen Bols 'een solide prestatie' noemt,  gezien de uitdagende marktomstandigheden. Groei doet zich voor in de Verenigde Staten, Japan en Spanje, maar in de meeste West-Europese landen daalt de afzet. Volgens Van Doorne bouwen klanten hun voorraden af vanwege de snel stijgende kapitaalkosten - vanwege de hogere rente.

De brutomarge liep terug van 55,2 naar 51,4 procent. Maar ten opzichte van het voorgaande halfjaar verbeterde de marge wel, 'dankzij een stijging van de verkoopprijzen'. De nettowinst viel met een half miljoen euro terug tot 7,4 miljoen euro.

Zie verder ook dit artikel.