Agenda

Zondag 15 mei

15-05-2022 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op zondag 15 mei onder meer:

Rommelmarkt

Om 09.00 uur bij Sport & Evenementenhal Margriet.

Vogels kijken

Natuurlijk Waterweg Noord organiseert een dagexcursie naar Putten in Gelderland. Daar worden de bossen bezocht. Om 8.30 uur is de vertrekplaats parkeerplaats bij Motoport Rotterdam, Nieuwpoortweg 2 in Schiedam. Opgeven is verplicht via E: natuurlijkwaterwegnoord@knnv.nl; informatie via T: 06 – 20 78 74 30.

Rommelmarkt

Van 10.00 tot 15.00 uur bij Wijkhuis Dreesplein. Gratis entree.

Scholenwandeling Kethel

Om 14.00 uur in Kethel.

Modeshow

Van Schiedamse Vrouwen, om 15.00 uur in de Grote Kerk.

Wenneker Cinema

12.30 uur: C'Mon C'Mon
15.00 uur: Elizabeth

Expositie in De Wissel

Schiedammer Hans de Groot toont in inloophuis De Wissel een gedeelte van zijn schilderijen, portretten, maar ook speciaal voor De Wissel gemaakte landschappen. Open van 14.00 tot 16.00 uur.

Tentoonstelling Zonvonkengesproei

Een solotentoonstelling van Zoro Feigl, te zien in het Stedelijk Museum Schiedam.

Tentoonstelling Van Oerbeest tot rokende croissant

Met aanwinsten en oude bekenden, te zien in het Stedelijk Museum Schiedam.

Solotentoonstelling The World = Dialogue

Bij Open Art Exchange. Met een installatie, muurschilderingen, schilderijen en pentekeningen van de Beninese kunstenaar Benjamin Deguenon.

Jenevermuseum

Over brandijzers uit honderd jaar jeneverindustrie gaat het dit voorjaar in het Nationaal Jenevermuseum Schiedam. Vanaf 1881 gebruikten distillateurs steeds vaker beeldmerken om zich te onderscheiden van hun concurrenten. Op de kisten jenever brandde men met een brandijzer het jenevermerk. De tentoonstelling 'Brandmerk! Brandijzers uit 100 jaar jeneverindustrie' laat een groot aantal van deze unieke brandijzers zien.
In de Expositiezaal is 'Jenever in de Wereld, De verleiding van jenever' te vinden. In de vergrote zaal is de verbreiding en verspreiding van jenever in de wereld te zien. "U kunt daar met eigen ogen zien hoe ver de invloed van Schiedam en zijn jenever reikt." Recent is het thema 'Jenever in Nederlands-Indië' tussen 1850 en 1940 toegevoegd. Verder is er natuurlijk de branderij en twee zalen met de vaste opstelling over de historie van de jeneverindustrie, het proces, de mensen die er werken en de maatschappelijke betekenis ervan.
Van elf tot vijf na reservering (E: receptie@jenevermuseum.nl) te bezoeken; kosten: 12,50 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis.

De Walvis

Museummolen De Walvis is vandaag van elf tot vijf te bezoeken. Toegang volwassenen: 7,50 euro. Kinderen 2,50 of vijf euro.