Agenda

Dinsdag 23 oktober

23-10-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op dinsdag 23 oktober onder meer:

Koersbal

Van half twee en half vier in De 5 Molens

Computer helpdesk

Van een tot drie in de Kansenfabriek, bij docent Roland; ook voor wie een cv wil schrijven, of zich wil oriënteren op het internet.

Bevallen

Informatieavond over bevallen en de bevalling, georganiseerd door Franciscus Vlietland, samen met de verloskundigenpraktijken Aleida, De Luiermand, LIV verloskundigen en verloskundigenpraktijk Maassluis en de kraamzorgcentra Careyn Kraamzorg, De Bakermand en Kraamzorg de Eilanden. Zaken als thuis of in het ziekenhuis bevallen, het kraambed, de kraamzorg en kwalen en kwaaltjes tijdens de zwangerschap komen aan de orde.
Van half acht tot half tien in het auditorium van het ziekenhuis. Aanmelden via E: psb@franciscus.nl is wenselijk. De avond is gratis toegankelijk.

Kledingbank Nieuwland

De kledingbank is vandaag geopend van half tien tot half twaalf. In de Kansenfabriek.

Yoga

Van negen tot kwart over twaalf in de 5 Molens.

Fotoboek maken

Leg mooie momenten vast, zegt df organiserende bibliotheek. In een fotoboek. Vandaag is te leren hoe die te maken, als eerste van drie cursusochtenden. De volgende sessies zijn op de komende twee dinsdagen.
Er is plaats voor vier deelnemers. Kosten: € 25,- bibliotheek- en Seniorwebleden betalen € 20, -inclusief cursusmateriaal en koffie of thee. Vanaf kwart over tien in de Korenbeurs.
Aanmelden kan via T: 010-714 63 00.

Wenneker Cinema

15.00 uur: Janneman Robinson

Nederlands

Nederlands leren spreken en verstaan. Dat kan op dinsdag in het wijkcentrum op het Dreesplein. Dock verzorgt daar gratis lessen, van half elf tot half twaalf.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Biljarten

In de 5 Molens, van negen tot vier. Vijftig cent voor twintig minuten.

Stedelijk Museum

Wat betekent familie? Om die vraag draait het bij de tentoonstelling Familie. Zo’n twintig (internationale) hedendaagse kunstenaars maken werk over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Schiedammers laten hun gedekte familietafel zien en er zijn verschillende activiteiten rond familierituelen als Sinterklaas en Kerst. Van video tot sculptuur, van performance tot heuse kapsalon om je haar te knippen, en alles wat je weten wilt over familie.

Grote overzichtstentoonstelling van het kleurrijke werk van waarmee Corneille (1922 - 2010). Te zien samen met zijn inspiratiebronnen. Op die manier neemt de presentatie je mee in zijn wereld, het universum van deze belangrijke naoorlogse kunstenaar.

Sinds 2009 stuurt Gijs Assmann zijn geliefde elke dag dat ze niet samen zijn per post een kaart of collage: een geknipte en geplakte afbeelding op A4-formaat die hij op de achterzijde beschrijft. Daarmee vertelt hij haar steeds opnieuw dat hij van haar houdt en waarom. Al die ruim duizend liefdesbetuigingen laat hij van 13 oktober tot en met 3 februari 2019 in chronologische volgorde zien in het Stedelijk Museum Schiedam. 'voor H.' is een intiem en tegelijkertijd megalomaan project. Het heeft te maken met de tijd waarin veel mensen hun dagelijks leven delen via de sociale media.

Paco Dalmau sluit zijn White Wall Project, waarvoor hij de Waterweg Cultuurprijs 2017 won, af in het Stedelijk Museum Schiedam. Deze zomer beschilderden meer dan duizend mensen uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam een achthonderd meter lang doek in het Schiedamse Beatrixpark. Paco koos voor deze tentoonstelling de mooiste delen daaruit. De tentoonstelling is gratis toegankelijk, los dus van de andere tentoonstellingen.

Op de zolderverdieping van het historische pand is de collectie CoBrA van het museum te vinden. Deze semi-permanente tentoonstelling 'Appelzolder: CoBrA-topstukken' bevat het Oerbeest van Karel Appel uit 1951 en werken van Eugène Brands, Constant en Corneille. Ook hangen er aanwinsten van Jan Nieuwenhuijs van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed. Die zijn sinds 2013 in langdurig bruikleen.

Het museum is van elf tot vijf geopend.