Bestuursvoorzitter stopt bij Franciscus

07-11-2016 Gezond Redactie

 SCHIEDAM / ROTTERDAM - Roos van Erp stopt bij het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Het ziekenhuis is volgens de bestuursvoorzitter klaar voor 'een volgende fase'.

Roos van Erp-Bruinsma ging aan het werk in het Franciscus toen de juridische fusie tussen het Franciscus Gasthuis en het Vlietlandziekenhuis een feit werd. "Inmiddels is de transitie in bestuurlijk en organisatorisch opzicht tot één ziekenhuisorganisatie volbracht", zo laat Van Erp optekenen in het persbericht over haar vertrek.

De raad van toezicht is geïnformeerd en respecteert het besluit. De raad stelt 'veel waardering te hebben voor alles wat Roos heeft bereikt en voor de enorme betrokkenheid en inzet waarmee zij in een belangrijke fase en ook in een complexe periode haar functie heeft uitgeoefend'.

Terugkijkend zijn de goede klasseringen van het Gasthuis en het Vlietland in de AD Ziekenhuis Top 100 een mooi afscheidscadeau voor de bestuursvoorzitter.

Van Erp zal haar werkzaamheden in de komende tijd overdragen en blijft op verzoek van de raad van toezicht beschikbaar voor het begeleiden en afwikkelen van enkele projecten.

De raad van toezicht zegt zich nog te beraden 'op welke wijze in de vacature van voorzitter van de raad van bestuur zal worden voorzien'.

 

Gerelateerd