Corona blijft Schiedam in zijn greep houden

25-10-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Opnieuw is een Schiedammer overleden aan de gevolgen van een Coronabesmetting. Het aantal nieuwe besmettingen met het virus in de stad blijft hoog.
Het RIVM meldt vandaag 77 infecties inwoners van Schiedam.

Gisteren werden er 64 positieve tests gemeld. Het weektotaal per honderdduizend inwoners stijgt daarmee verder en ligt op 590. Schiedam staat nu net buiten de top tien van  Nederlandse gemeenten met relatief de meeste infecties. Ondertussen zijn het niet meer de grote steden waar zich de meeste besmettingen voordoen: relatief het meest getroffen zijn Tubbergen, Wierden en Bunschoten. In de omgeving doet Albrandswaard het slecht, met 668 besmettingen per week per 100.000 inwoners en ook in Vlaardingen doet veel mensen het virus op: 644 bewezen gevallen per 100.000 inwoners in de afgelopen week.

Afgelopen 24 uur is in ieder geval één Schiedammer overleden aan de gevolgen van het virus en is een stadgenoot opgenomen in het ziekenhuis vanwege de gevolgen van de Corona-infectie.

In heel Nederland was in de afgelopen 24 uur het aantal positieve tests hoger dan ooit: 10211. Mogelijk wordt dit ook verklaard door de problemen met de registratie die er gisteren waren en die maakten dan het aantal positieve tests gisteren door het RIVM op het relatief lage aantal van 8669 werd gesteld.

Er werden in Nederland in de afgelopen dag 110 mensen opgenomen in het ziekenhuis, 45 mensen moesten naar de Intensive Care. In heel Nederland overleden afgelopen dag 27 mensen aan de gevolgen van de virusinfectie.Gerelateerd