Feest in Nijmegen

20-07-2018 Gezond Redactie

NIJMEGEN - En het bleef nog lang onrustig in Nijmegen en omstreken. Mary de Kok en Patricia hebben het gehaald: de Sint Annastraat in Nijmegen, dezer dagen de Via Gladiola, met finish van de Vierdaagse.

"Om half zes waren we binnen. Versleten." De twee dames werden op de meet onthaald door mannen en kinderen, vriendinnen en een zus. "Geweldig, als je bekende gezichten ziet, zo ineens. We waren ontroerd."

Bij het vertrek vanmorgen werden Schiedamse Mary en Patricia uitgezwaaid door man Piet en twee zoons - 'die waren nog wakker na een avondje Nijmegen'. Tijdens de veertig kilometer van vandaag was het 'heet, heter en nog heter'. "We zochten verkoeling in de kerk van Cuijk. Daar werd ik geïnterviewd door de KRO, haha." Mary hoorde dat zij vanavond op de tv te zien was.

Drieduizend lopers haalden de finish van de Vierdaagse niet - 41.000 wel. Wat de Schiedamse lopers volgend jaar doen? Nog geen idee. Eerst dat pilsje - en dat is zo te zien al gelukt - en dan 348 dagen om te voeten te laten bijtrekken...

Bekijk de foto'sGerelateerd