Niet eerder dit jaar zo weinig nieuwe infecties in Schiedam

28-05-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Nog niet eerder dit jaar was het aantal nieuw vastgestelde besmettingen met Corona op een dag in Schiedam, zo laag als vandaag. Het RIVM meldt vier nieuwe positieve tests sinds de vorige update met cijfers gisteren.

Afgelopen week werd de besmetting van 83 Schiedammers doorgegeven. Dat staat gelijk aan 104 stadgenoten per 100.000. Een week geleden was dat aantal nog 190/100.000, een week daarvoor 279, de week daarvoor 313.

In heel Nederland was dat aantal wat hoger dan in de afgelopen dagen: 3426 nieuwe infecties kwamen aan het licht. Gunstig blijft het verloop van het aantal ziekenhuisopnamen zich ontwikkele. Ook al is het voor de betreffende patiënten natuurlijk belastend en zorgelijk, maar dat niet meer dan 69 mensen de gang naar het hospitaal moesten maken is zeer veel beter dan de aantallen waaraan Nederland de afgelopen maanden gewend is geraakt.

Opname op de IC was nodig voor veertien Nederlanders, zestien mensen overleden aan de gevolgen van de virusinfectie.Gerelateerd