Schiedammers vaker positief uit Coronatest

09-11-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM – Het aantal Schiedammers dat uit een Coronatest leert dat zij of hij besmet is met het virus, ligt ruim boven het gemiddelde, zowel in Nederland als in de regio Rijnmond.

In de laatste week van oktober blijkt 28,9 procent van de Schiedammers de test met positief gevolg (dus een geconstateerde infectie) te hebben afgelegd. Het ging om 1519 inwoners van de stad die zich lieten testen. 439 Van hen kregen in de week van 26 oktober tot en met 1 november te horen dat zij de infectie hadden opgelopen.

In het gehele gebied van de GGD Rotterdam-Rijnmond werd in die week 25,4 procent van de mensen positief getest. Over heel Nederland was dat 16,6 procent van de mensen die een test ondergingen.

In de voorafgaande weken was de uitslag van de test in 23,7 (week 42) en 26,8 procent van de gevallen (week 43) positief. Het totaal aantal testen bij de GGD in de regio nam van week 43 op week 44 met 1,9 procent af.

Dat blijkt uit cijfers van de GGD’en. Het grote aantal besmettingen in die week stemt overeen met de ziekenhuisopnames van Schiedammers vanwege Corona die de afgelopen dagen flink zijn opgelopen: in de afgelopen drie dagen (tot gisteren) werden elf Schiedammers opgenomen in het ziekenhuis. In de zeven dagen daarvoor moesten zich twee mensen in het ziekenhuis laten behandelen.

Het beeld van de overledenen als gevolg van Corona-complicaties in de stad is vergelijkbaar: vier sterfgevallen werden er in de afgelopen vier dagen gemeld, tegen twee in de week daaraan voorafgaand.Gerelateerd