Winkeliers pikken vrachtverkeer niet meer

27-10-2017 Nieuws Redactie

Van lekker zitten op het terras van de bakkerij blijft niet veel over als er gelost wordt; foto: Stadsbakkerij Schiedam

SCHIEDAM - De winkeliers op het Stationsplein pikken het niet meer dat hun winkels zo ongeveer worden gebarricadeerd door lossend en ladend vrachtverkeer.

Fractie Janssen nam de klachten van de ondernemers ter harte en stuurde het college van B&W een brief met een serie vragen over de gang van zaken. 

Snackbar de Roos, eetcafé 't Centrum en Stadsbakkerij Schiedam kampensinds de komst van de winkels van AH en AKO in het stationsgebouw met vrachtverkeer voor de deur. Het toeleverend verkeer naar de nieuwe winkels wordt met verkeerspaaltes geleid via een smalle rijstrook, pal voor de winkels. Deze worden hierdoor aan het oog onttrokken, hetgeen volgens de ondernemers omzet kost.

De winkeliers kaartten hun zorgen volgens Fractie Janssen 'al veelvuldig aan' bij de gemeente. "Echter, men heeft de indruk dat zij worden aangehoord, waarna vervolgens de klacht(en) in de spreekwoordelijke la verdwijnen", aldus Janssen, die wil weten welke acties het college heeft ondernomen om de problemen op het Stationsplein te verhelpen. En: "Wanneer behoren de geschetste problemen tot het verleden?"

Volgens de klagers heeft de sigarenboer op het plein mede om reden van de parkeerproblemen met de vrachtwagens, zijn deuren definitief gesloten.

Fractie Janssen wijst op nog een ander punt: "De vrachtwagens rijden via de PKO-laan richting de trambaan en keren daar voor de Spar-winkel om het Stationsplein op te komen. Dat is immers afgezet met paaltjes. Om zo gunstig mogelijk bij de winkels die moeten worden beleverd te komen, steken de vrachtwagens het plein ook nog eens achterwaarts op.
Zo ontstaan volgens de fractie 'voor voetganger en reiziger niet ongevaarlijke situaties'.

PS. Van dit artikel is in eerste instantie een schetsversie geplaatst.


Gerelateerd