Categorieën

Service

Beloning in onderzoek aanrijding Hamidou

Beloning in onderzoek aanrijding Hamidou
Nieuws

Beloning in onderzoek aanrijding Hamidou

  • Redactie
  • 27-05-2016
  • Nieuws
Beloning in onderzoek aanrijding Hamidou

SCHIEDAM - De hoofdofficier van justitie in Rotterdam looft een beloning uit van 7.500 euro aan wie de doorslaggevende tip kan geven in het onderzoek naar het dodelijk verkeersongeval op de Laan van Bol’es. Daarbij kwam op vrijdag 6 november vorig jaar de 21-jarige Hamidou Laiti om het leven.

Het slachtoffer werd even na tienen 's avonds geschept door een auto. Hulpdiensten waren snel ter plaatse en troffen de Schiedammer gewond op straat aan. Hij overleed kort nadien ter plaatse.

Zo’n honderd meter verder op de Laan van Bol’es troffen agenten de betrokken auto leeg aan. Bij controle van het kenteken bleek dit voertuig op 2 november gestolen te zijn op de Van Hogendorplaan in Vlaardingen. Volgens getuigen zaten er tijdens het ongeval tenminste drie personen in. Zij renden na het ongeval weg, onder meer richting de Valeriusstraat en de Eduard van Beinumlaan.

De politie startte direct een onderzoek naar de toedracht. In dat onderzoek hield de politie tot nu toe vijf jongens aan op verdenking van betrokkenheid bij de aanrijding en/of diefstal van de auto. Op dit moment zit niemand meer vast. Maar de vijf zijn nog altijd verdachten in deze zaak. Het intensieve onderzoek en alle media aandacht leidde helaas nog niet tot het hard kunnen maken van de identiteit van de bestuurder van de gestolen auto. Dat is voor de nabestaanden van de overledene 'ongelooflijk moeilijk', aldus de politie.

"Het onderzoeksteam is dan ook, nog steeds, vastberaden om tot een aanhouding te komen." Met de beloning van € 7.500, uitgeloofd door het openbaar ministerie, hoopt het team alsnog op de gouden tip. Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht besteden donderdag 2 juni en dinsdag 7 juni aandacht aan deze zaak.