Geen gevolgen faillissement Gobike voor Schiedam

09-08-2019 Nieuws Redactie

Foto: Gobike


SCHIEDAM - Schiedam ondervindt geen negatieve gevolgen van het faillissement van Gobike.

Gobike Nederland ging woensdag op de fles, nadat het afgelopen maandag uitstel van betaling had gekregen. Het bedrijf was gevestigd in Rotterdam. Daar exploiteerde het 21 deelfietsstations voor de verhuur van elektrische fietsen. Gobike begon zijn werkzaamheden in 2017.

"Er is de afgelopen jaren gewerkt aan een gestage uitbreiding van het aantal fietsen en uitleenstations in Rotterdam en omliggende gemeenten. Helaas is het niet gelukt om de noodzakelijke groei naar een groter systeem tijdig te bewerkstelligen", stelt directeur Jeffrey Dost in een reactie op de problemen. Een van de steden waarnaar Gobike had willen uitbreiden was Schiedam.

Op dit moment voert bewindvoerder Robert van Moorsel gesprekken met betrokkenen en ook met mogelijke kandidaten voor een overname van de boedel.

B&W van Schiedam besloot ruim een jaar geleden een concessie-overeenkomst te sluiten met Gobike. Met de concessieovereenkomst gaf Schiedam aan op zoek te gaan naar locaties voor een of meer deelfietsstations. Volgens een woordvoerder van de gemeente heeft dat voornemen niet tot resultaat geleid. Gerelateerd