Greenchoice schenkt complimentenbedrag aan De Buurtvrouw

03-04-2018 Nieuws Kor Kegel

Greenchoice heeft het hoofdkantoor op het Kruisplein in Rotterdam

SCHIEDAM – De groene energieleverancier Greenchoice heeft het op Complimentendag (donderdag 1 maart) door haar medewerkers bijeengebrachte geld geschonken aan stichting De Buurtvrouw in Schiedam-West.
 
Commercieel directeur Marieke van den Hoek overhandigde vandaag een check van 1400 euro aan Miranda en Wilgina Pol, de oprichters van De Buurtvrouw. In het centrum aan de Van Beverenstraat biedt de stichting een combinatie van horeca, een winkel, een atelier en werkruimtes. Met diverse activiteiten brengt De Buurtvrouw wijkbewoners samen en biedt ze werk- en leermogelijkheden aan mensen met een beperking of psychische kwetsbaarheid. Iedereen is er welkom, ook van elders uit Schiedam. Samen organiseren de vrijwilligers en de bezoekers activiteiten om de kwaliteit van de buurt positief te beïnvloeden en de wijkeconomie op kleine schaal te versterken.  

Marieke van den Hoek: “De Buurtvrouw is een prachtig initiatief dat buren verbindt en de saamhorigheid verstrekt. Je voelt dat iedereen er gewaardeerd wordt om zijn talent. Handicaps of beperkingen spelen geen rol. Producten worden er lokaal en duurzaam geproduceerd of ingekocht. Ik ben onder de indruk van de passie en de energie die er heerst en weet dat onze donatie er meer dan goed terecht komt.”  

De complimentenactie van Greenchoice vindt jaarlijks plaats op internationale Complimentendag (1 maart). Via grote complimentenborden in het kantoor van de groene energieleverancier geven alle collega’s elkaar onderbouwde complimenten. Elk compliment is geld waard. Medewerkers konden zelf suggesties voor goede doelen aandragen, waarna iedereen kon stemmen op zijn of haar ‘favoriete’ project. Het doel met de meeste stemmen werd dit keer De Buurtvrouw.Gerelateerd