Categorieën

Service

Ideeën opdoen op Duurzame Huizenroute

Ideeën opdoen op Duurzame Huizenroute
Wonen

Ideeën opdoen op Duurzame Huizenroute

  • Redactie
  • 05-11-2015
  • Wonen
Ideeën opdoen op Duurzame Huizenroute

 

SCHIEDAM - Vier Schiedamse huishoudens stellen hun deuren open voor de Nationale Duurzame Huizenroute. Twee ervan zijn aanstaande zaterdag te bekijken, twee andere volgende week zaterdag.

De vier hebben werk gemaakt van energiebesparing en energie-opwekking in en op huis. Zij kunnen mensen die rondlopen met plannen voor het verduurzamen van hun huis, op ideeën brengen. Heel direct kunnen huiseigenaren antwoord krijgen op vragen over het aanpakken van hun woningen.

De Schiedamse huizen die zijn opengesteld zijn te vinden op De Gaarden 24 (familie Beek) en Tuinlaan 58 (familie Sneep), komende zaterdag. De week erop zijn de woningen Plein Eendragt 3 (Wijbrand Boon) en Eerste Tuinsingel 24 (Jeroen Ooijevaar) te bezichtigen. De bewoners kunnen bezoekers van alles vertellen over zaken als dak-, vloer- en spouwmuurisolatie, hoogrendementsglas led-verlichting en zonnepanelen. Maar ook minder bekende zaken als een vegetatiedak, Hotfil, houtkachels en zonneboilers zijn te zien.

Geïnteresseerden dienen zich van tevoren aan te melden voor bezoek. Dat kan via de site www.duurzamehuizenroute.nl. In heel Nederland zijn honderden huizen te bezoeken. De Nationale Duurzame Huizenroute is een initiatief van gemeenten en de Rabobank en wordt georganiseerd door Majada Projectmanagement.