Categorieën

Service

Kinderen van minima krijgen schoolspullen gratis

Kinderen van minima krijgen schoolspullen gratis
Politiek

Kinderen van minima krijgen schoolspullen gratis

  • Redactie
  • 10-07-2017
  • Politiek
Kinderen van minima krijgen schoolspullen gratis

Desiree Curfs, directeur van Stroomopwaarts, hier in actie bij een ander project

SCHIEDAM – Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen krijgen van Stroomopwaarts een pas waarmee ze hun schoolspullen kunnen aanschaffen. Op de pas staat een bedrag van 25 euro voor leerlingen van het basisonderwijs en 75 euro voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Stroomopwaarts verstrekt de schoolspullenpas via Stichting Leergeld.

De pas is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 18 jaar uit huishoudens met een laag inkomen tot maximaal 120 procent van de bijstandsnorm. Gezinnen die een uitkering ontvangen van Stroomopwaarts krijgen de pas vóór dinsdag 18 juli toegestuurd. Huishoudens zonder uitkering van Stroomopwaarts kunnen de pas zelf aanvragen vanaf 18 juli tot uiterlijk donderdag 31 augustus. Ze kunnen de aanvraag digitaal doen bij Stichting Leergeld via www.elkkinddoetmee.nl
 
“De samenwerking met Stichting Leergeld is onderdeel van de activiteiten die de gemeenten en Stroomopwaarts ondernemen om inwoners te helpen bij het voorkomen en bestrijden van armoede en schulden”, zegt Desiree Curfs, directeur van Stroomopwaarts. “Die aanpak begint bij kinderen. Zij moeten een goede start krijgen en mee kunnen doen, ook op school.”
 
De pas wordt ook verstrekt aan kinderen in Vlaardingen en Maassluis, onder dezelfde condities. Stroomopwaarts is het regionale participatiebedrijf van de drie Waterweggemeenten. Het is ook namens de drie gemeenten dat Stroomopwaarts de schoolspullenpas verstrekt.
Het bedrag op de pas kan alleen aan schoolartikelen worden uitgegeven en slechts bij een aantal winkels in de drie steden.

Stroomopwaarts MVS

Broersvest 110, Schiedam

Meer over Stroomopwaarts MVS →