Categorieën

Service

Ontmoeting centraal in dialoogweken

Ontmoeting centraal in dialoogweken
Wonen

Ontmoeting centraal in dialoogweken

  • Redactie
  • 09-11-2015
  • Wonen
Ontmoeting centraal in dialoogweken

Beeld van een eerdere dialoogontmoeting

SCHIEDAM - 'Welkom = geluk?' Dat is het thema van de dialoogontmoeting die Vluchtelingenwerk Maasdelta en Meredia samen organiseren.

De ontmoeting is onderdeel van de zogenaamde 'dialoogweken', tot en met 29 november in Schiedam. Tijdens deze ontmoetingsprogramma's praten mensen over hun levenservaringen, ideeën en dromen te praten. Deze dialoog wordt gevoerd om elkaar te leren kennen en nieuwe contacten te leggen.

Het thema van de dialoogontmoeting aanstaande vrijdag slaat op het belang om je welkom te voelen, om te kunnen aarden in een nieuwe omgeving. Is een gevoel van welkom zijn een goede basis voor geluk? Die vraag is helemaal actueel voor de nieuwkomers, vluchtelingen die deze dagen het nieuws in Nederland domineren. Ieder is uitgenodigd om hierover mee te praten.

De dialoogontmoeting wordt gehouden aanstaande vrijdag 13 november, vanaf half zeven in het pand van Vluchtelingenwerk Maasdelta,’s-Gravelandseweg 557. De aanwezigen worden getrakteerd op een eenvoudige maaltijd. Opgeven is wel wenselijk, via [email protected].

De initiatiefnemers tot de maaltijd zijn ook betrokken bij het manifest 'Schiedam verwelkomt vluchtelingen'. Zij laten weten dat tot dusver zestien organisaties en honderdveertig Schiedammers hun handtekening hebben gezet onder het document waarin wordt gepleit voor een ruimhartig welkom voor vluchtelingen in Schiedam. De ondertekenaars zeggen ook hun persoonlijke steun daarbij toe.