Categorieën

Service

Politie zoekt eigenaar fiets in zaak krantenbezorgster

Politie zoekt eigenaar fiets in zaak krantenbezorgster
Nieuws

Politie zoekt eigenaar fiets in zaak krantenbezorgster

  • Redactie
  • 01-06-2016
  • Nieuws
Politie zoekt eigenaar fiets in zaak krantenbezorgster

SCHIEDAM - De politie is op zoek naar de eigenaar van een fiets. Dit in verband met de dood van Anita van Dijk. De zaak van de overleden krantenbezorgster en ook die van Hamidou Laiti, komt aan de orde in Bureau Rijnmond, morgen op TV Rijnmond.

In het onderzoek naar de dood van de Schiedamse krantenbezorgster Anita van Dijk heeft de politie bij station Schiedam Centrum een fiets aangetroffen. Het rechercheteam gaat er van uit dat dit de fiets is die de man heeft gebruikt die meerdere keren op de plek van de steekpartij die Van Dijk het leven kostte, roepend is gesignaleerd. Zijn geschreeuw duidt op mogelijke betrokkenheid bij de dood van de krantenbezorgster. Het gaat om een getinte man van 1.75-1.80 meter lang met donkere kleding. De fiets is een zwarte opoefiets met een beschadigd kinderzitje achterop en stond gestald bij de Spar-supermarkt aan het Stationsplein. De fiets heeft maar één handvat en een standaard die over het achterwiel heen gaat.

Ook de dood van Hamidou Laiti op de Laan van Bol'Es op 6 november vorig jaar komt in Bureau Rijnmond aan de orde. Ook het programma Opsporing Verzocht zal aanstaande dinsdag aandacht besteden aan deze zaak. Aanleiding is de beloning die de Hoofdofficier van Justitie in Rotterdam uitlooft aan wie meer informatie kan verschaffen

In het onderzoek hield de politie tot nu toe vijf jongens aan op verdenking van betrokkenheid bij de aanrijding en/of diefstal van de auto. Op dit moment zit niemand meer vast. Maar ze zijn nog altijd verdachte in deze zaak. Het intensieve onderzoek en alle media aandacht leidde nog niet tot de identiteit van de inzittenden en bestuurder. Met de beloning van € 7.500 hoopt het politieteam alsnog op de gouden tip.

Bureau Rijnmond is het regionale opsporingsprogramma van TV Rijnmond. Andere zaken die in het programma aan de orde komen zijn een overval op een speelgoedwinkel op het Liesveld in Vlaardingen en een inbraak in een woning aan de Schiedamseweg in Rotterdam.

Het programma is te zien morgenmiddag, rond 17.20 uur. Het wordt elk uur herhaald tot de volgende dag vijf uur 's middags.