Schiedammers verdacht van mishandeling in Vlaardingen

11-05-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN -  Twee Schiedammers worden verdacht van een zware mishandeling in Vlaardingen. Na een gouden tip heeft de politie de twee aangehouden.

Op 15 augustus vorig jaar werd een 45-jarige man man op brug De Twist over de Vlaardingse Vaart, mishandeld. Hij werd rond half twaalf 's avonds aangesproken  door de twee mannen, die hem de weg vroegen en ook een sigaretje wilden hebben. Uit het niets kreeg de man klappen in zijn gezicht, waarna hij van het talud van de brug viel. De mannen pakten zijn Keltische hanger af en lieten hem bewusteloos achter.

Agenten startten een onderzoek en stelden sporen veilig op en rond de Watersportweg. Zo werd onder meer een blauwe sportschoen met licht kleurige zool gevonden, die vermoedelijk van een van de daders was. Er waren geen camerabeelden en het slachtoffer kon alleen een summier signalement geven. Omdat het om een ernstige zaak ging werd veel aandacht besteed aan onder andere het vinden van getuigen. Zo werd de gang naar Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht gemaakt, en werd meerdere keren via social media aandacht gevraagd voor de zaak. Diverse media pikten het onderzoek op. Vermoedelijk heeft alle aandacht geleid tot de gouden tip.

Op 6 april is een 27-jarige man uit Schiedam aangehouden. Hij heeft zich uiteindelijk zelf gemeld op een politiebureau. Hij zit nog altijd vast. De rechercheurs hebben daarna alles op alles gezet om ook de tweede dader aan te kunnen houden. Opnieuw kwam de zaak in Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond. En met resultaat: gisteren arresteerde de politie een tweede verdachte, ook 27 jaar, ook uit Schiedam.

Het slachtoffer is opgelucht. ‘Ik ben heel content met de aanhoudingen. Wat ze me aangedaan hebben, is verschrikkelijk. Het leek me vreselijk als ze ermee weg zouden komen." Hij heeft 'niets dan lof' hoe de politie de zaak heeft opgepakt en contact heeft gehouden. "De eerste aanhouding was het mooiste bericht van mijn leven", aldus het slachtoffer.Gerelateerd