SP start petitie voor oplossing Hoekse Lijn

11-01-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De Vlaardingse tak van Rood, de jongerenafdeling van de SP, verzamelt handtekeningen om het appel voor goed vervangend vervoer voor de Hoekse Lijn kracht bij te zetten.

De vertraging van de verbouwing van de spoorlijn naar Hoek van Holland tot metrolijn betekent volgens de socialisten dat de inwoners van de Waterwegsteden en van 'de Hoek'  bijna twee jaar verstoken blijven van degelijke openbaar vervoer. Dit terwijl niemand in deze gemeenten zat te wachten op de verbouwing van de goed functionerende treinlijn, aldus de SP. "Nu hebben deze mensen te kampen met drastisch langere reistijden en overvolle bussen." Volgens de SP is het vervangend busvervoer zo slecht dat het meer tijd kost om van Vlaardingen-West naar Schiedam-Centrum te komen dan met bus vanaf Maassluis.

In een petitie aan het regiobestuur vraagt de SP niet alleen beter vervangend busvervoer maar ook het doortrekken van de verbinding over het water. De Waterbus moet daarom worden doorgetrokken tot Hoek van Holland. En dat moet gebeuren zonder dat dit voor een kostenverhoging voor de reizigers leidt, aldus de petitie.

Rood ging al eerder de straat op om handtekeningen op te halen. "Het merendeel van de aangesproken burgers is boos over de stand van zaken met de Hoekse Lijn." De petitie wordt dan ook flink ondertekend. Op internet stokt de steun vooralsnog op een aantal van 85 handtekeningen.

Gerelateerd
Reacties
Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date