Stroomopwaarts helpt gedupeerden kindertoeslagaffaire

19-01-2021 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Stroomopwaarts start vandaag met het meldpunt gedupeerden kindertoeslagaffaire, voor inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Duizenden ouders werden de afgelopen jaren onterecht beschuldigd van fraude met de kinderopvangtoeslag. Zij moeten enorme bedragen terugbetalen. Daardoor raakten velen in grote financiële problemen. De belastingdienst compenseert de ouders financieel. Maar voor wie hierdoor in de problemen is gekomen, is dat niet altijd genoeg.

Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn rondom schulden, inkomen, zorg en opvoeding. Wie deze gezinnen zijn, is bij de gemeenten en Stroomopwaarts niet bekend. De Belastingdienst mag deze gegevens niet doorsturen. Dat betekent dat wij helaas niet persoonlijk contact kunnen opnemen met de getroffen gezinnen.

Stroomopwaarts start namens de gemeente Maassluis, Vlaardingen en Schiedam het meldpunt gedupeerden toeslagaffaire. Het team helpt u met het vinden van de juiste hulp en ondersteuning bij uw problemen. Bijvoorbeeld hulp rondom schulden, wonen, inkomen, zorg of de opvoeding van de kinderen.

Oproep melden gedupeerden

Woont u in de gemeente Maassluis, Vlaardingen of Schiedam en bent u door de toeslagenaffaire in (financiële) problemen geraakt? Neem dan contact op met Stroomopwaarts. Dit kan door:
•        een e-mail te sturen naar E: meldpunt-toeslagen@stroomopwaarts.nl, of
•        bel naar T: 010 246 55 55 (bereikbaar op werkdagen tussen acht en half vijf).

Geef hierbij uw naam, e-mailadres en telefoonnummer door. Wij nemen dan contact met u op.

 
Zie ook dit artikel dat eerder op Schiedam24 verscheen.


Gerelateerd