Categorieën

Service

Taekwondo door kampioenen

Taekwondo door kampioenen
Sport

Taekwondo door kampioenen

  • Redactie
  • 29-08-2015
  • Sport
Taekwondo door kampioenen

Tim Kool ontvangt zijn gasten voor de openingshandeling

SCHIEDAM - Sportschool Tim Kool is open. Vanmorgen knipten Corine Kool en Rory de Vries het lint door, waarmee de nieuwe facilteit in de Stadhouderslaan in gebruik werd genomen.

Het complex op nummer 26b - ooit Koninkrijkzaal van de Jehova's Getuigen en het laatste decennium gebruikt als sportzaal - wordt de derde vestiging van Tim Kool. De sportschool zit al in Delft en Pijnacker. "Waarom Schiedam?", vroeg Kool zich retorisch af bij de openingshandeling. Zijn belangrijke collega Rory de Vries woont in Schiedam en ook voor enkele andere van de veertien medewerkers ligt Schiedam centraal. En het toeval speelt ook mee. "Ik zag het staan op Funda; het was betaalbaar en er rustte al een sportbestemming op. Het ligt in een rustige wijk.." En het is mooi geschikt als zaal voor taekwondo, de belangrijkste activiteit van Kool.

Vanaf deze week zijn er drie verschillende programma's bij Tim Kool. Voor de allerkleinsten (van drie tot zes jaar) is er Totally Kids Defense (TKD) Tigers. Hier staat lichaamsbeheersing en ook levenswijsheid centraal. "Er is bijna geen ander sportprogramma voor zulke jonge kinderen", zegt Kool. "Maar taekwondo is nog te moeilijk." Zes thema's komen in de lessen naar voren: omgaan met gevaar, pesten, gezondheid en voeding, milieu, vreemdelingen en leiderschap.

Een andere programma richt zich op de jeugd en volwassenen en biedt de Koreaanse vechtkunst taekwondo. De TKD-tigers kunnen de overstap hiernaar makkelijk maken, omdat ze in hun programma een basis hebben gelegd. Op de school van Tim Kool zijn maar liefst drie leraren aanwezig die de titel Wereldkampioen mogen dragen. Anderen maken deel uit van het Nederlands taekwondoteam.

Een derde aanbod op de sportschool is het programma Tough Workout, een trainingscircuit dat naar wens en behoefte valt in te vullen.