Vaders staan pal voor hun zoons, maar hoe ver ga je?

18-01-2020 Nieuws Redactie/Schiedammer Online


SCHIEDAM - Je zoon op de fiets wordt aangereden en de dader rijdt door. Je tweet als vader een oproep om informatie. Heel begrijpelijk, maar als je die info krijgt, wat dan? Voor eigen rechter spelen is in onze rechtsstaat niet de bedoeling. 

Een Schiedammer deed gisteravond laat via twitter een oproep nadat zijn zoon rond elf uur 's avonds was aangereden op de Hargalaan. Dat gebeurde bij de ziekenhuisrotonde en de dader reed door. De vader vraagt het publiek om tips. Rens de Ron, Procesmanager Ondermijning - Crisismanager bij de gemeente Schiedam, retweet deze oproep. Hij voorziet de tweet echter wél van zijn commentaar: "Heeft u info, graag melden bij de politie Schiedam."

Als je zoon wordt bedreigd en beroofd (bij station Schiedam-Nieuwland) ben je ook des duivels, logisch, maar ook hier geldt dat eigenrichting niet is toegestaan. De vader roept in een tweet eveneens van gisteren, de belager van diens zoon weliswaar op naar de politie te gaan, maar 'wees blij als zij je vinden voordat ik je vind'. En de pa plaatst daarbij zeer dreigende foto's. Zie hieronder.

Bekijk de foto's