Vechten voor een baan bij De Haan

07-05-2018 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Knokken voor een baan, dat nemen de mensen van De Broekriem wel heel letterlijk.

Volgende week woensdag organiseert het platform voor werkzoekenden een training in boksschool De Haan. Dit onder de noemer 'Een vechtershart voor je baan!'

Behalve De Broekriem en Boks- en Ontspanningsvereniging De Haan doet ook de Boksende Coach Cor van Drieberge mee in het initiatief.

De Broekriem is opgericht en nu ruim een jaar actief in Schiedam om mensen bij elkaar te brengen op weg naar een baan. Ter ondersteuning van elkaar, om samen training en scholing te organiseren, over van elkaar te leren. De vrijwilligersorganisatie wordt steeds weer door steeds andere mensen geleid, want door mensen op zoek naar werk. En veel van de 'evenementmanagers' van De Broekriem vinden werk.

Momenteel is Koan Lauw voortrekker bij De Broekriem. Zij kwam in contact met Cor van Drieberge en samen ontwikkelden ze het idee en de uitwerking van de training. Doel is persoonlijke groei, op basis van fysieke boksoefeningen. Het duo kwam in contact met Hans de Jong, die vecht voor het voortbestaan van de boksvereniging van wijlen Wim de Haan. Zo viel idee en uitwerking samen.

De drie partners zetten hun idee nu neer als 'een mooie gelegenheid voor gemotiveerde werkzoekenden om mentaal in beweging te blijven en een actieve dag bij boksschool de Haan mee te maken'.

In augustus maakte Stadsomroep Schiedam een reportage over De Broekriem, die hier te zien is.