Categorieën

Service

Verkorting registratietijd BKR na eind schuldhulpverlening

Verkorting registratietijd BKR na eind schuldhulpverlening
Nieuws

Verkorting registratietijd BKR na eind schuldhulpverlening

  • Advertorial
  • 30-06-2023
  • Nieuws
Verkorting registratietijd BKR na eind schuldhulpverlening

Voor inwoners die vanaf 1 juli een traject schuldhulpverlening succesvol afronden, verkort Stroomopwaarts de registratietermijn bij Stichting Bureau Krediet Registratie; foto: Stroomopwaarts


SCHIEDAM - Per 1 juli verkort Stroomopwaarts de registratietermijn bij Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) van vijf jaar naar zes maanden voor inwoners die hun schuldhulptraject en de nazorg succesvol hebben afgerond. Hiermee hopen de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam dat inwoners met problematische schulden voortaan sneller hulp zoeken.

Voor inwoners die vanaf 1 juli een traject schuldhulpverlening succesvol afronden, verkort Stroomopwaarts de registratietermijn bij Stichting Bureau Krediet Registratie van vijf jaar naar zes maanden. Hiermee hopen de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam dat inwoners met problematische schulden voortaan sneller hulp zoeken. Door de BKR-registratie na zes maanden te verwijderen, wil Stroomopwaarts ervoor zorgen dat inwoners na afronding van hun traject snel weer de volledige controle over hun eigen leven krijgen. Een registratie bij BKR kan belemmerend werken. Bijvoorbeeld als mensen een huis willen kopen of huren, een telefoonabonnement willen afsluiten of een investering willen doen als ondernemer. Banken kijken bij het toekennen van een lening of hypotheek eerst naar de BKR-registraties uit het verleden en niet naar de werkelijke financiële situatie van de inwoner. Ook kan het vooruitzicht op een langdurige BKR-registratie inwoners belemmeren om tijdig schuldhulpverlening aan te vragen.

Inwoners die al vóór 1 juli een traject schuldhulpverlening succesvol hebben afgerond én nog te maken hebben met de termijn van vijf jaar, kunnen ook in aanmerking komen voor de verkorting van de registratietermijn. Zij kunnen een e-mail sturen naar E: [email protected] met als onderwerpregel 'verwijderen BKR-registratie', en vermelding van naam, geboortedatum en telefoonnummer. Dit zal voor een aantal mensen betekenen dat hun BKR-registratie per direct komt te vervallen.

Stroomopwaarts MVS

Broersvest 110, Schiedam

Meer over Stroomopwaarts MVS →