Wilson is terug - na zes jaar

22-07-2017 Nieuws Redactie

Marcella met Wilson

SCHIEDAM - Ruim zes jaar was Wilson zoek. De Schiedamse kater verdween op een dag en kwam niet meer terug. Totdat zich een verrassende ontwikkeling voordeed.

De stichting Amivedi richt zich op het terugvinden van zoekgeraakte dieren en wil het verhaal van Wilson graag voor het voetlicht brengen, om te laten zien hoe het kan gaan als dieren zoekraken. Amivedi vroeg Marcella Maurits, de eigenaresse van Wilson, naar haar verhaal.

“Het is de ochtend van 6 april 2011. Mijn man laat onze katten Wilson en Cleo naar buiten voordat hij naar zijn werk gaat. Wilson hebben we gekregen als kitten van vrienden. Hij was ongeveer anderhalf oud. Een lieve ondeugende kater. We hebben ook een volwassen andere kater, Cleo. Ze vonden het heerlijk om buiten te ravotten. Als we aan het einde van de dag weer thuiskwamen van het werk stonden de twee lieve kopjes te wachten op hun eten. Alleen op deze dag was het alleen Cleo die kwam aanlopen. Wilson was er niet… Ik kreeg het direct benauwd. Ik wist dat het niet klopte. Hij was er altijd.”

“Die avond hebben we gezocht, geroepen, maar helemaal niets… De dagen erna hebben we samen met familie en vrienden ruim vijftienhonderd flyers in de omgeving door de brievenbussen gedaan, een bericht geplaatst op Amivedi en op Facebook. Helaas ontvingen we geen enkele reactie.”

“In juni ben ik jarig; ik kreeg een ander vriendje voor Cleo, Chase. Een pittige rood/witte kitten. Een dondersteen. Hij nam het verdriet niet weg dat Wilson er niet meer was, maar hij werd mijn vriend en die van Cleo. Afgelopen dinsdag 4 juli hebben we Chase plotseling in moeten laten slapen, op zesjarige leeftijd. Hij leed aan hartfalen. Nadat we thuiskwamen uit ons werk zagen we dat Chase heel erg benauwd was. Met spoed zijn we naar de dierenarts gegaan, maar die kon hem niet meer helpen. Wat een klap en verdriet, onze lieve Chase is er niet meer…”

"En dan is het vrijdag 14 juli. We zijn anderhalve week verder na het overlijden van Chase. Mijn man belt me en vraagt of ik even wil gaan zitten. Hij werd gebeld door stichting Zwerfkatten Rijnmond: Wilson is gevonden! Ze hebben zijn chip uitgelezen en het is echt Wilson. Hij zit in de opvang in Rotterdam. Hij is gezond, lief en we mogen hem ophalen...”

“Een paar uur later ben ik daar. Ik loop de gang in en zie hem direct zitten. Ik krijg het warm en koud tegelijk. Hoe kan dit? Hij is wat groter geworden, want hij is inmiddels acht jaar oud. Ik doe het deurtje open en hij kruipt direct tegen mijn arm aan. Ik aai hem, hij geeft kopjes en hij begint te spinnen. Ja, dit is hem… Misschien is het te mooi om waar te zijn, maar is dit een boodschap van Chase? Hoe dan ook… we zijn enorm blij dat Wilson er weer is. En Cleo is dat ook.”

Marcella Maurits is ieder die er aan heeft bijgedragen dat Wilson terug is, dankbaar. “We waarderen dit enorm.”

Amevidi-coördinator Henk de Heer adviseert zoekgeraakte of gevonden dieren door te geven via het meldpunt op I: www.amivedi.nl. “De vrijwilligers van de organisatie gaan dan aan het werk om gevonden en zoekgeraakte dieren te koppelen.” In de regio zijn ook actief groepen vrijwilligers op zoek die uitkijken naar dieren. De Dierenbescherming houdt ook geregeld vangacties - en bij zo'n actie is Wilson gevonden. “Essentieel is natuurlijk dat dieren gechipt zijn; een gechipt en geregistreerd dier heeft zestig procent meer kans dat het terug gevonden wordt.”


Gerelateerd