Zeekadetten stoten Spica af

04-10-2015 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Het Zeekadetkorps Schiedam gaat afscheid nemen van de Spica. Het korpsschip, het drijvende clubhuis, verkeert in een dusdanige staat dat de zeekadetten er voor kiezen om het schip af te stoten.

De afgelopen tijd heeft het zeekadetkorps gewikt en gewogen. De Spica verkeert in slechte staat. “De tijd en het geld nodig is om het schip te onderhouden, gebruiken we veel liever voor activiteiten met zeekadetten op het water.”

Om de Spica voor te bereiden op haar nieuwe leven, of haar laatste reis, moet er nog veel gebeuren, aldus het korps. “Alles moet namelijk van boord af!” Het bestuur gaat op zoek naar een nieuw onderkomen, de Spica wordt opgeruimd. “De komende weken gaan we bepalen wat we moeten bewaren en wat er weg kan. We realiseren ons daarbij dat er veel materiaal, verf en brandstof aan boord is, die we onmogelijk allemaal kunnen bewaren of opslaan.”

Om goed van de spullen af te komen zal een bijzondere verkoop van de inventaris worden georganiseerd. Deze staat gepland op zaterdag 24 oktober, vanaf twaalf uur, aan boord van de Spica. De opbrengst gaat naar het nieuwe onderkomen. Ieder is welkom bij de verkoop, van te voren aanmelden wordt gewaardeerd, via dickvanekelenburg@hotmail.com. Kort voor de verkoop zal de te verkopen inventaris op de website van het korps worden gepresenteerd.

 Gerelateerd