Hermes-DVS cricket richt zich in deels verloren jaar op 2021

13-05-2020 Sport Redactie

Hermes-DVS cricketvoorzitter Jaco van Giezen

CRICKET - De cricketselectie van Hermes-DVS is gisteravond met trainen gestart. Ook de rest van de senioren start deze week met trainingen en de jeugd was vrijdag 1 mei al de wei ingegaan. Voor deze zomersport is er dit jaar géén competitie. Mogelijk organiseert de KNCB als pleister op de wonde in de herfst enkele wedstrijden. “Dus een verloren jaar gaf een aantal spelers aan en deels klopt dat”, zegt Hermes-cricketvoorzitter Jaco van Giezen.

“We hebben echter ook een lange termijn koers met als doelstelling om met ons eerste elftal - en ook met onze jeugdteams - weer zo snel mogelijk met eigen jongens op het hoogste niveau te cricketen. Het is duidelijk dat we dit jaar geen competitie krijgen waarbij we met ons eerste team hadden kunnen promoveren naar het hoogste niveau, de Topklasse. Maar samen met spelers, technische commissie en het cricketbestuur proberen we in de ruimte die er is al door te werken naar seizoen 2021”, aldus Jaco van Giezen. “We investeren samen met de gemeente en stichting Sportpark Harga in het verder vormgeven van onze prachtige cricketaccommodatie. Het graswicket groeit en komt er heel mooi uit te zien. Met wat kleine sponsoren hebben we een heus crickettouw (boundary) aangeschaft en we zijn bezig om voor beide velden mooie screens te krijgen.”

“Ons tweede stond te popelen om nog een keer kampioen te worden. Het plan is om in het tweede senioriteit te koppelen aan onze aanstormende talenten en eveneens met het tweede volgend jaar een gooi naar het kampioenschap te doen. Ook deze mannen gaan deze week weer trainen, maken lol en richten zich op hun kampioenschap in 2021. De zomi’s (zomi staat voor cricket op de zondagmiddag, red.) en ons derde elftal blijven de ruggengraat van recreatief cricket. Zij zullen trainen op de woensdag en de donderdag en als we het verkeer in de app-groepen mogen geloven, zal er meer getraind gaan worden dan ooit”, zo besluit Van Giezen.Gerelateerd