Vier judoka’s naar NK senioren

10-09-2017 Sport Redactie

Foto: Sportinstituut Schiedam

JUDO - Sportinstituut Schiedam zal met vier judoka’s deelnemen aan het NK judo voor senioren op zaterdag 30 september. Dat gebeurt in Almere.

De vier kwalificeeden zich gisteren op het Nationaal Kwalificatie Toernooi in Eindhoven. Een plaats bij de eerste acht was nodig om zich voor het NK te plaatsen.

In de klasse -66 kg draaide Süheyl Uyar een ijzersterk toernooi en werd tweede. Met vier overtuigende overwinningen (drie keer ippon en één keer waza-ari) bereikte hij de finale, die hij (omstreden) met waza-ari verloor.

Ruby Banen begon bij de dames -70 kg met een verliespartij (ippon), maar kwam heel goed terug met drie overwinningen (twee keer ippon, één keer waza-ari) en pakte zo een knappe derde plaats.

Bij de heren +100 kg verscheen Mark Roon voor het eerst weer op de mat na afwezigheid van ruim een jaar door een knieoperatie. Hij moest echter de strijd staken doordat hij weer iets voelde in zijn knie. Zijn zevende plaats was echter voldoende om zich te plaatsen voor het NK.

Tim Banen (-60 kg) was al direct geplaatst voor het NK door zijn selectie voor het Europees Kampioenschap junioren (-21 jaar). Banen komt daar op vrijdag 15 september in actie, in het Sloveense Maribor.
Gerelateerd