Schiedamse terrassen dinsdag niet open

26-02-2021 Uit Redactie

Ook al wordt er dinsdag wel een zonnetje verwacht, het zal er op de Grote Markt in ieder geval niet uitzien als op deze foto 'uit de oude doos'


SCHIEDAM - Het heeft er alles van weg dat er dinsdag aanstaande geen biertje gedronken kan worden bij Schiedamse cafés. De animo bij horeca-ondernemers in de stad om hun deuren te openen ontbreekt.

Samenleving en regering kijken met angst aan beven uit naar dinsdag aanstaande, wanneer honderden horeca-uitbaters hun terrassen willen openen, zo leert een rondje krantenlezen. Verschillende afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland laten weten tot die stap over te gaan, uit zorg om hun voortbestaan en uit onvrede over het Coronabeleid in Nederland. De volle parken geven deze ondernemers de wind in de zeilen, want zou het met zijn allen rond het picknickkleed in het park nou veiliger zijn dan op een goed georganiseerd terras?

Maar in Schiedam willen praktisch alle kroeg- of restauranteigenaren zo ver niet gaan, zo leert een rondje afstemming in een gezamenlijke app-groep. Of het moet zijn dat de mysterieuze Eva, die in november al aankondigde haar kroeg te openen, maar waarvan niets meer werd vernomen, nu de daad bij het woord voegt. Zij zal in dat geval niet veel navolging vinden. Regels zijn regels en het gaat niet werken om die in de wind te slaan, zo is de consensus onder de Schiedamse horecamensen.  leert dat eigenlijk niemand voelt.

Edward Molenaar van Babbels stelt desgevraagd dat het openen van het terras geen nut heeft. "Je wordt zo weer gesloten of je krijgt een hoge boete. En ook al zou ik open willen: ik heb geeneens voorraad."Gerelateerd