Wat verdwijnt daar onder de grond?

06-01-2021 Wonen Redactie/Schiedammer Online


SCHIEDAM - Je kunt in Schiedam mannen tegenkomen die een zwarte koker, met aan beide kanten wieltjes, onder de grond laten verdwijnen.

Kijk maar eens op de foto hoe dat eruit ziet. De mannen krijgen de nodige aanspraak, want voorbijgangers willen graag weten waar zij mee bezig zijn.

Op de hoek van de Lange Nieuwstraat en de Griffioenstraat waren deze mannen gistermiddag bezig met het aanbrengen van een nieuwe binnenlaag in de daar onder de grond liggende rioolbuizen. Deze zwarte koker met aan beide kanten wieltjes wordt in de rioolbuis gebracht.

Dankzij de wieltjes kan de koker door het riool verplaatst worden. Op de zijkant van de vrachtwagen wordt dat in beeld gebracht. Op deze manier kan een soort glasvezel worden ingebracht in de rioolbuizen zonder dat de straat hoeft worden opgebroken. Je zou het kunnen vergelijken met het inbrengen van een stent door een hartchirurg, zo begrijpen we van de medewerkers, die gewillig even op de foto gingen. "Ze zijn niet van papier hoor, het weegt echt wel wat", zegt een van hen. 

Je kunt de wagens en medewerkers van Van der Valk + De Groot deze weken op meer plaatsen in Schiedam aantreffen voor deze werkzaamheden. Gerelateerd