Agenda

Zaterdag 25 september

25-09-2021 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op zaterdag 25 september onder meer:

Dans

Het veranderende klimaat brengt grote gevaren voor de mensheid met zich mee. Choreograaf Liat Magnezyis van mening dat we niet langer onze kop in het zand moeten steken. De dansvoorstelling 'Kop in het zand' is een samenwerking van Magnezy Dance Productions en Stichting Kunst Werkt. Het programma past bij de tentoonstelling Aardig in Ruimte in Beweging.
De dansvoorstelling is te zien in de open lucht, op het Stadserf, twee keer, om een uur en om drie uur. Bij slecht weer kan de gang naar binnen worden gemaakt.

Jeu de boules

Bij SKV Nexus. Verzamelen 10.30 uur, loting 11.00 uur - € 2,00. Bij twijfel over doorgaan: T. clubhuis: 010-4711920 of Freek, 06-50416014.

Wenneker Cinema

20.00 uur: NFF première Do Not Hesitate
20.30 uur: Frida, Viva La Vida

Samen op stap

Samen op stap wanneer u wilt. Zou u, als senior uit de Gorzen, graag weer eens gezellig met iemand willen winkelen in de Koopgoot, de apen bekijken in Blijdorp, lekker uitwaaien aan het strand? De mogelijkheden zijn eindeloos. Vertel ons uw droom en wij gaan samen bekijken of wij die droom waar kunnen maken! Wij maken een afspraak met u wanneer u op stap wilt gaan. Wilt u zich aanmelden of kent u iemand die dit leuk zou vinden? Neem contact op met J&S T: 06-53283235. Wekelijks op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Locatie: Groenelaan 38.

Sjieke feesten

Feestweekend bij Café Sjiek aan de Oude Sluis, met livemuziek en dj's. Vandaag: Quinten de Rozario, Starstruck en Edwin van der Toolen. Vanaf vier uur 's middags. "Er is uitsluitend toegang in combinatie met id-bewijs en een geldige QR-code in de Corona Check App (test-, vaccinatie- of herstelbewijs)."

Burendag

Wordt ook gevierd in De Weerklank, op het Cornelia van Zantenplein 51, ('u kunt gewoon via de tuin aan de Eduard van Beinumlaan, vlak bij de hoek met de Jozef Oreliosingel, binnenlopen'). 
Opening om tien uur, met iets te drinken; vanaf half een lunch, half zes diner. "Burendag is een initiatief van het Oranjefonds om buren met elkaar in contact te brengen. Met mensen die je kent, leef je zoveel gemakkelijker samen. De Weerklank doet daar graag aan mee."

Wandeling

De wandeling van Gilde door Historisch Schiedam die voor vandaag op het programma stond, gaat niet door.

Tent of Nations

Kennismaking met het vredesproject van de Palestijns-christelijke familie Nassar in Bethlehem. Deze familie leeft en werkt onder moeilijke omstandigheden en voortdurende bedreiging van landonteigening door de Israëlische autoriteiten. Desondanks zet de familie Nassar zich op een geweldloze en creatieve manier in onder het motto 'Wij weigeren vijanden te zijn'. Vandaag worden er door het hele land 21 vriendenmiddagen georganiseerd. Vanaf half twee inloop in 't Schepphuis naast de Dorpskerk.
Het programma omvat bijdragen van Daoud Nassar (Tent of Nations) en Carolien Roelants (Midden-Oosten expert en NRC-journalist), een korte film, ontmoeting en gesprek, creativiteit en een solidariteitsactie.

Korenbeurs

Kunstenaar en globetrotter Jan van der Lans toont zijn werk in de Korenbeurs. Dat doet hij onder de noemer ‘Omzwervingen van Krasslansky’. Het is de neerslag van zijn vele reizen, onder meer stroomopwaarts langs de Amazone en dwars door de Sahara. In de Korenbeurs hangen abstract expressionistische stukken, maar ook figuratief werk met absurdistische trekjes. Te zien in de bieb van tien tot vijf.

De Walvisch

De museummolen is de bezoeken tussen elf en vijf. Reserveren via E: dewalvisch@jenevermuseum.nl of T: 010 - 426 76 75.
Toegang: € 7,50 (jongeren € 5,00, kinderen gratis).

Ijsje

IJsco Ali komt naar winkelcentrum Hof van Spaland, waar hij op een ludieke manier ijsjes uitdeelt. Vanaf twaalf uur. 

Jenevermuseum

De Historische Vereniging Schiedam en het Nationaal Jenevermuseum Schiedam organiseren de bijzondere expositie: ‘Begraven Branders, vergeten begraafplaats aan de Vlaardingerdijk/ Schiedam’. Op deze tentoonstelling staat de voormalige rooms-katholieke begraafplaats centraal. De bezoeker krijgt een goed beeld van de vergeten begraafplaats aan de Vlaardingerdijk waar vele branders van de toenmalige ‘bovenklasse’ van Schiedam zijn begraven.

In de Expositiezaal is 'Jenever in de Wereld, De verleiding van jenever' zie zien. In de onlangs vergrootte zaal is de verbreiding en verspreiding van jenever in de wereld te zien. "U kunt daar met eigen ogen zien hoe ver de invloed van Schiedam en zijn jenever reikt." Recent is het thema 'Jenever in Nederlands-Indië' tussen 1850 en 1940 toegevoegd. Verder is er natuurlijk de branderij en twee zalen met de vaste opstelling over de historie van de jeneverindustrie, het proces, de mensen die er werken en de maatschappelijke betekenis ervan.
Van elf tot vijf na reservering (E: receptie@jenevermuseum.nl) te bezoeken; kosten: 12,50 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis.

Stadscocon

Tussen de zuilen van de Sint Janskerk installeerde Florentijn Hofman de Stadscocon, een opblaasbare installatie waar je als bezoeker in mag.
De kerk is tussen elf en vijf open. Reserveren van een gratis tijdslot is nodig.