Agenda

Dinsdag 29 mei

29-05-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op dinsdag 29 mei onder meer:

Koning Lier

Van de Schiedamse theatergroep Knap. Vanavond de eerste van zes avonden waarop Knap ons meeneemt naar de klassieker van Shakespeare, in een Schiedams jasje natuurlijk. In het Stedelijk Museum, vanaf kwart over acht. Kaarten: 12,50 euro.

Fit@LIFE in de Wijk

In Schiedam-Oost zijn Dock en Lentiz Life College een fitnessprogramma gestart met 'bootcampachtige' elementen en oefeningen op de bokszak. Doel is mensen binnen uiterlijk tweeënhalve maand maand actief maken, ook door middel van een gezondere levensstijl. Afwisselend wordt er onder leiding van een sportinstructeur geoefend in het Lentiz College en in het wijkcentrum aan Boerhaavelaan. Vandaag bij Lentiz, van zes tot zeven.
Kosten deelname: 15 euro voor twintig lessen. Aanmelden gewenst via T: 06 - 28 35 90 98 of E: jmonkau@dock.nl.

Rummikub

Elke dinsdagmiddag van een tot vier wordt er rummikub gespeeld in de Senioren Sociëteit St. Jozef aan de Lange Nieuwstraat 181.

Avondvierdaagse

Vandaag de officiële start van de Schiedamse Avondvierdaagse. Vijf kilometer per avond door verschillende delen van Schiedam. Start bij SVV op de Sportlaan, deelnamekosten 5,50 euro.

Frankeland

Edith Adema exposeert haar schilderijen.

Veilig op vakantie

Cursus kinder-EHBO in de Korenbeurs. Isabel van Donkelaar van EHBO-school Rijnmond geeft tips om straks goed voorbereid en veilig op vakantie te gaan. Bijvoorbeeld door  eenvoudige technieken te leren om de eerste hulp te verlenen of te reanimeren. Vanaf half acht. Geen kosten.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

Edgard Tytgat wordt ook de Vlaamse Chagall genoemd. Hij vertelt kleine verhalen in verf vol fantasie, absurditeit en humor. Zijn inspiratie haalt hij uit zijn persoonlijke leven met zijn vrouw Maria als muze. Zo'n zestig jaar na de dood van Edgard Tytgat (1879 - 1957) komt het universum van deze ‘Chagall van Vlaanderen’ weer tot leven. Met frivole schilderijen en werk over de bitterzoete kant van het leven. Nog niet eerder was zijn werk op zo'n grote schaal in Nederland te zien.

Jan Hendrikse maakt radicale kunst, van afval en alledaagse producten. In het museum een grote overzichtstentoonstelling van het jongste lid van de 'nul-groep'. Het is voor het eerst dat het werk van Jan Henderikse op zo’n grote schaal is te zien: soms oogt het leeg, dan weer overdadig. Alles en niets. Met een nieuwe installatie die Hendrikse speciaal voor deze tentoonstelling maakte.

Op Papier. Tentoonstelling van werken uit de museumcollectie van werken op papier. Ze toont de mogelijkheden van het werken op papier. Sommige tekeningen maken ‘het spontane gebaar van de kunstenaar’ goed zichtbaar, in expressieve lijnen en dito kleurgebruik. In andere werken vormen de meest elementaire beeldelementen – vorm, lijn en kleur – het uitgangspunt. Weer andere werken laten zien hoe kunstenaars nadenken over gebeurtenissen binnen hun leven en de samenleving.

Het museum is van elf tot vijf geopend.