Agenda

Woensdag 21 juli

21-07-2021 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op woensdag 21 juli onder meer:

Wenneker Cinema

14.00 uur: Judas and the Black Messiah
14.30 uur: Chungking Express
20.00 uur: Judas and the Black Messiah
20.30 uur: Zappa

Vakantieterras Van ’t Hoffplein

Op woensdagmiddag gezellig aansluiten bij een vakantieterras in Schiedam Oost met circus, film en creativiteit. Vandaag: Circus Hannes en Co, van 13.00 tot 16.00 uur. Strippenkaart € 0,50. Wijkhuis Oost – contact: Serap Onal – sonal@dock.nl.

Speeleiland

Het speeleiland is de hele zomer open! En op dinsdag, woensdag en donderdag organiseren de kinderwerkers van DOCK een spetterend zomerprogramma met leuke spelletjes, creatieve en sportieve activiteiten. Entree € 0,70 per keer of een seizoenkaart voor € 7,50. Open, ook op zondag van 12:00 -17:00 uur. Schaepmansingel 51 – contact: Patrice Hocks – phocks@dock.nl – 010-7650350. Kijk ook op de facebookpagina Het Speeleilandschiedam en op de posters en flyers bij Wijkhuis Dreesplein.

De Walvisch

De museummolen is de bezoeken tussen elf en vijf. Reserveren via E: dewalvisch@jenevermuseum.nl of T: 010 - 426 76 75.
Toegang: € 7,50 (jongeren € 5,00, kinderen gratis).

Open Art Exchange

'The unexpected universe' het de expositie van het werk van Sanda Amadou. De kunstenaar uit Benin toont schilderijen, tekeningen en collages. The unexpected universe is een grotendeels zwart-witte wereld met een zweem van kleur, ergens tussen realiteit en fantasie. 
Van tien tot zes te zien op Hoogstraat 85.

Jenevermuseum

'Proost, Gootjes biedt troost' is de naam van de wisseltentoonstelling die momenteel bij het Jenevermuseum te zien is. In de Expositiezaal is 'Jenever in de Wereld, De verleiding van jenever' zie zien. In de onlangs vergrootte zaal is de verbreiding en verspreiding van jenever in de wereld te zien. "U kunt daar met eigen ogen zien hoe ver de invloed van Schiedam en zijn jenever reikt." Recent is het thema 'Jenever in Nederlands-Indië' tussen 1850 en 1940 toegevoegd. Verder is er natuurlijk de branderij en twee zalen met de vaste opstelling over de historie van de jeneverindustrie, het proces, de mensen die er werken en de maatschappelijke betekenis ervan.
Van elf tot vijf na reservering (E: receptie@jenevermuseum.nl) te bezoeken; kosten: 12,50 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis.

Hoefblad

Kinderboerderij 't Hoefblad in het Beatrixpark is vandaag tussen tien en twee open voor bezoek.

Summerkids

Het vakantieprogramma Summerkids van Komkids biedt activiteiten voor de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar. Het dagprogramma begint om half tien, kinderen zijn vanaf half acht welkom. De activiteiten lopen tot zes uur, vanaf vier uur mogen kinderen worden opgehaald. Met uitzondering van grote uitstapjes zoals naar Plaswijck Park.
Bij elke activiteit staat aangegeven voor welke leeftijd deze is geschikt, hoeveel kinderen er per activiteit kunnen deelnemen, er bepaalde vereisten zijn zoals een zwemdiploma of als er een eigen bijdrage wordt gerekend. Alle activiteiten zijn via https://komkids.jibbie.nl te bekijken. Plaats van handeling zijn de velden van Excelsior '20 op Thurlede.

Stadscocon

Tussen de zuilen van de Sint Janskerk installeerde Florentijn Hofman de Stadscocon, een opblaasbare installatie waar je als bezoeker in mag.
De kerk is tussen elf en vijf open. Reserveren van een gratis tijdslot is nodig, klik daarvoor hier.


Bedrijven Alle bedrijven »




Altijd Up-to-date