Drugslab Spaanse Polder ontmanteld in grote actie

04-04-2016 112 Redactie

ROTTERDAM - Een grote operatie tegen drugshandelproductie en -handel in meerdere provincies, hebben de opsporingsdiensten vanmorgen een amfetamine-laboratorium in de Spaanse Polder opgerold.

In het bedrijfspand, op Rotterdams grondgebied, bij de Keenstraat, werd een grondstof voor de productie van amfetamine gemaakt.

Op andere plekken in Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg zijn invallen geweest. Naar verluidt onderzochten ruim vijftienhonderd medewerkers van politie, Openbaar Ministerie, Defensie en de Fiod zo'n honderd panden. Drie hoofdverdachten zijn gearresteerd, maar volgens de politie zijn in totaal 51 mensen aangehouden. Ook zijn automatische vuurwapens gevonden.

De invallen en arrestaties komen voort uit afgeluisterde gesprekken tussen drugscriminelen in Best. Een verhuurbedrijf in party-artikelen bleek langere tijd een ontmoetingsplaats voor de criminelen; daar werden de afspraken gemaakt over de productie en verkoop van synthetische drugs.

Vermoedelijk duurt de actie , die de naam Trefpunt kreeg, nog de hele dag. Het zou gaan om een van de grootste drugsoperaties ooit. Er ging ruim 2,5 jaar onderzoek aan vooraf.

Schiedam en Rotterdam maken sinds ruim een jaar bijzonder werk van de aanpak van criminaliteit onder bedrijven op de Spaanse Polder. Enkele tientallen acties moeten een einde maken aan allerhande malafide praktijken. De aanpak heeft volgens burgemeester Cor Lamers tot doel dat ondernemers in de Spaanse Polder weer vertrouwen krijgen in de overheid en zien dat deze slechtwillende collega's aanpakt. Dat biedt weer fiducie in investeringen.Gerelateerd