Handhaving sluit vijftien seksinrichtingen per jaar

23-07-2015 112 Redactie

SCHIEDAM - Op jaarbasis is er, volgens de gemeente Schiedam, sprake van ongeveer vijftien illegale seksinrichtingen die op gezag van ambtelijk ingrijpen worden gesloten. Vorige week woensdag werd er op één dag bij twee woningen actie ondernomen.

Het team Toezicht & Handhaving trad vorige week woensdag in samenwerking met het Controleteam Prostitutie en Mensenhandel van de politie Rotterdam op tegen een illegale seksinrichting in de M.C.M. de Grootstraat. Naar aanleiding van een advertentie op internet vond een controle plaats door deze teams. De desbetreffende woning in deze straat in Nieuwland werd gebruikt voor prostitutie.

Er waren die dag twee controles. Er was ook een woning die op een website werd aangeboden als werkruimte. Daar was dus nog geen sprake van een illegale seksinrichting, maar is opgetreden voordat er in deze woning tot prostitutie zou worden overgegaan.

In maart van dit jaar speelde er ook een zaak in Schiedam waarbij de politie optrad tegen het meermalen dwingen tot prostitutie van een zestienjarig meisje in een kelderbox. De desbetreffende kelderbox lag in de botenbuurt in Schiedam-Noord. In deze zaak werden drie mannen gearresteerd. Het delict was in het voorjaar van 2014 gepleegd.

Aldus de gemeente doet het probleem met illegale seksinrichtingen zich over het gehele grondgebied van de gemeente gespreid voor. Vorig jaar zijn er op last van de gemeente in het totaal 32 panden gesloten (zie het deze week gelanceerde dashboard veiligheid van de gemeente). Deze sluitingen zijn niet alleen wegens prostitutie, maar hebben bijvoorbeeld ook redenen als het kweken van hennep, het handelen in softdrugs en heling. Dinsdag meldden wij het ontmantelen van een hennepkwekerij in Schiedam-Oost. Nog niet eerder was naar buiten gekomen, dat vorige week een hennepkwekerij werd opgerold in Schiedam-Centrum, in een woning boven het rijtje winkels aan de Parkweg vanaf het centrum komend aan de rechterzijde. Mocht het sluiten van panden onder dwang van de gemeente in deze frequentie doorgaan, dan zal dit getal in de update van het dashboard een flinke stijging laten zien.Gerelateerd