Bartenders leren je om de perfecte gin-tonic te maken
- Kor Kegel
- 09-09-2017
- Uit
De masterclasses zijn dan ook onderdeel van nieuwe toeristische initiatieven. De eerste masterclass betreft Bobby’s Gin, geproduceerd door distilleerderij Herman Jansen aan de Zijlstraat 56. In oktober presenteert Onder de Boompjes haar Perfect Serve; deze distilleerderij is gevestigd aan de Buitenhavenweg 132. In november presenteert Loopuyt zijn gin met een uitleg van de vaste bartender die als geen ander weet hoe je de drank optimaal tot recht laat komen.
Want het is een vak apart. Het begint al met de juiste manier van het koelen van het glas. Er zijn verschillende combinaties denkbaar. Er zijn gins die het best tot hun recht komen bij passende tonics. Hoe weet je de goede mix? En welke kruiden en garnering kun je als finishing touch toevoegen? Wat maakt en breekt de smaak van de ultieme gin-tonic? De eerste masterclass op zaterdag 16 september duurt ongeveer anderhalf uur, met als cursusgeld dertig euro.
Een combinatie van Bobby’s Schiedam Dry Gin, lemon juice en eiwit. De bartender laat zien hoe je door de juiste manier van schenken een sterke, lekkere schuimlaag in het glas krijgt. Deelnemers maken kennis met de kruiden en bereidingswijze die de gin zo speciaal maken. De verschillende drankjes worden op professionele wijze geproefd. Tijdens en na afloop kun je de bartender het hemd van het lijf vragen om thuis ook de perfect serve te maken.