Fietslabyrint geschonken aan Franciscus Oncologiecentrum

27-10-2021 Gezond Redactie

De broers Arno en Eelco Kruijt; foto: Franciscus Gasthuis & Vlietland


SCHIEDAM - In het Franciscus Oncologiecentrum staat sinds kort een fietslabyrint waar oncologiepatiënten gebruik van kunnen maken om hun conditie weer terug te krijgen en op peil te houden na de behandelingen. Het fietslabyrint is geschonken door de zogenoemde ‘Bloodbrothers’, de broers Arno en Eelco Kruijt.

De Bloodbrothers zijn blij dat ze met een schenking van tienduizend euro een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het Oncologiecentrum. Het fietslabyrint stelt de patiënt in staat om, in het ziekenhuis, virtueel te fietsen in zelfgekozen omgevingen.

De Bloodbrothers zijn tot dit initiatief gekomen nadat in 2004 leukemie werd vastgesteld bij Eelco. Hij had het geluk dat Arno zijn stamceldonor kon zijn. De kans hierop is slechts 25 procent. Ze noemen zich na de transplantatie Bloodbrothers, omdat zij nu met dezelfde bloedgroep door het leven gaan. Nadat Eelco weer volledig was hersteld, hebben de Bloodbrothers een stichting opgericht. Door de verkoop van polo’s hebben zij geld ingezameld voor het fietslabyrint.

Het Oncologiecentrum is een gespecialiseerd centrum voor kankerpatiënten. Lisanne Lankhaar – van der Knaap, teammanager Oncologiecentrum kliniek: "De Bloodbrothers gaven zelf aan dat zij hopen dat het fietslabyrint een positieve bijdrage levert aan het mentale en fysieke welzijn van de patiënten op onze afdeling. Wij zorgen onder andere voor patiënten die een stamceltransplantatie hebben gehad. Deze patiënten liggen minimaal twee weken en soms langer, in isolatie. Het fietslabyrint helpt patiënten aan welkome afleiding, maar ook om ze in beweging te krijgen op weg naar herstel."Gerelateerd