Lekker Bezig: sprintje trekken in Beatrixpark

18-09-2018 Gezond Redactie

SCHIEDAM - Over een kleine twee uur worden de 'hardloopbanen' in het Prinses Beatrixpark in gebruik genomen. Wethouder Fahid Minhas nodigt alle sportieve en minder sportieve Schiedammers uit om vanaf zeven uur mee te doen aan een professionele hardlooptraining.

Realisatie van de hardlooproutes was een grote wens van verschillende hardlopers in de stad. De keus viel op een route van twee kilometer en eentje van drie kilometer, door het park. De routes lenen zich uitstekend voor hardlopen, maar voor skaten of  wandelen zijn ze ook goed te gebruiken.

De banen passen in het gemeentelijke beleid om het ook in ongeorganiseerde vorm bedrijven van sport te stimuleren. Dat vraagt om activiteiten en faciliteiten met een 'lage drempel, en wandelen in het park - al dan niet op tempo - is er natuurlijk zo een.

Het startpunt van beide hardlooproutes is vlak voor het bruggetje in de barbecuezone, richting de kinderboerderij. Hier begint ook de training vanavond, onder leiding van beweegcoaches van Lekker Bezig, het gemeentelijke initiatief om Schiedammers uit hun luie stoel te krijgen.

Verderop, op de Parkweg ter hoogte van PPSC, ligt een sprintbaan uitgetekend, van tweehonderd meter, de favoriete afstand van Hollands trots Daphne Schippers. Haar tijden staan bij de baan vermeld. Dat heeft natuurlijk niets meer te maken met recreatieve breedtesport, maar kan wel uitdagend zijn...Gerelateerd