Rijnmond op zoek naar rolmodel

01-10-2019 Gezond Redactie

Lotte van Eijk


SCHIEDAM - Regionale omroep Rijnmond roept ieder in de regio op haar of zijn grote rolmodel aan te melden. Volgend jaar wil de omroep maandelijks een inspirerend rolmodel voro het voetlicht halen.

Een rolmodel is iemand die goede daden verricht voor zijn of haar omgeving of iemand die door zijn of haar uitstraling een positieve impact maakt, aldus Rijnmond. "In 2020 willen wij iedere maand op bezoek bij een Rijnmond Rolmodel." De omroep doet dat samen met Lotte van Eijk, de Rotterdamse die in september landelijk in het nieuws kwam toen Instagram haar foto’s verwijderde. Het social media-platform vond haar foto’s te expliciet, daar waar plaatjes van slankere dames in vergelijkbare outfits en poses wel mochten blijven staan.

Of zo'n rolmodel dik, dun, lang, kort, wit, bruin, groen of geel is maakt de initiatiefnemers niet uit. Ze gaan op zoek naar mensen 'die onder alle omstandigheden zichzelf durven te zijn'. Aan het eind van het jaar wil de omroep de twaalf rolmodellen samenvoegen op een kalender voor het jaar 2021.

Aanmelden kan via I:  www.rijnmond.nl/rolmodel.
 Gerelateerd